Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Martin

Vi läser från Jer 31:2-6:

Så säger Herren:
Det folk som undkom svärdet
fann nåd i öknen.
Israel var på vandring för att finna ro,
3ur fjärran uppenbarade sig Herren för dem.
Med evig kärlek älskar jag dig,
därför har jag så länge visat dig godhet.
4Än en gång skall jag låta dig blomstra,
ja, du skall blomstra igen, jungfru Israel.
Än en gång skall du smyckad med bjällror
träda ut i glädjedansen.
5Än en gång skall du plantera vingårdar
på Samariens höjder,
och de som planterar skall själva skörda frukten.
6Ja, det kommer en dag
då väktarna skall ropa från Efraims berg:
Kom, låt oss vandra upp till Sion,
till Herren, vår Gud!

Igår pratade vi om att gå från mörker till ljus. Den här texten är inne på samma spår. Gud upprättar sitt folk!

För en vecka sen var jag på bröllop av 2 unga kristna. Brudgummen har jag följt länge och hela bröllopet var ett sånt vittnesbörd om att gå från mörker till ljus. Han var uppvuxen i ett kristet hem, men i tonåren vände han Gud ryggen och fastnade i droger och kriminalitet. Men så i en häktningscell mötte Gud honom plötsligt och han vände om. Han gick verkligen från mörker till ljus! Idag är han varmt troende och hela bröllopet strålade ljus. Det var så starkt!

När jag läser texten slås jag också av vers 5: Än en gång skall du plantera vingårdar på Samariens höjder, och de som planterar skall själva skörda frukten.

Vi har en fosterson från Afghanistan hemma och han älskar odling! Under våren har vi tillsammans börjat odla i vår trädgård och nu har vi kommit till det kritiska skedet av gallring. Vi behöver ta bort vissa plantor för att det vi vill växa ska kunna göra det. Det ska bli häftigt att se vad som händer under de kommande veckorna! 

Samma sak tror jag att det är med församlingsplantering. Vi behöver så frön, men vi behöver också gallra: vi behöver ta bort det som tar kraft och energi ifrån det som vi verkligen vill ska växa.

Odling kräver mycket arbete, och det gör församlingsplantering också. Låt oss avsluta med att be för våra vänner som står i församlingsplanering just nu!