Dagens Andakt Torsdag

Skriven av Martin

I november 2015 var vår internationelle ledare Lawrence Tong i Sverige och talade på en konferens i Gnosjö. Han pratade om mission på nya sätt och presenterade vårt projekt Global Food Garden - ett sätt att odla grönsaker på ett mycket vatten- och kostnadseffektivt sätt. Visionen är att kunna använda det till att odla näringsriktig mat, som dessutom genererar en inkomst bland folk där vi också planterar församlingar. 

Med på den här konferensen var Viktor. Han upplevde hur Gud talade till honom mycket tydligt under helgen, och han bestämde sig för att utbilda sig till agronom för att kunna jobba med det här. Nu har han läst 1 år och är öppen för hur Gud kommer att leda honom i framtiden. Det ska bli så spännande att se vad Gud har för plan för honom!

Jag blev så inspirerad av att höra om Viktor. Gud talar till människor, och han kallar folk!

Joh 1:45-49 – Filippos träffade Natanael och sade till honom: ”Vi har funnit honom som det står om i Moses lag och hos profeterna, Jesus, Josefs son, från Nasaret.”  46Natanael sade: ”Kan det komma något gott från Nasaret?” Filippos svarade: ”Följ med och se!”  47Jesus såg Natanael komma och sade om honom: ”Där är en sann israelit, en som är utan svek.”  48Natanael frågade: ”Hur kan du känna mig?” Jesus svarade: ”Innan Filippos ropade på dig såg jag dig under fikonträdet.”  49Natanael svarade: ”Rabbi, du är Guds son, du är Israels konung.”

Den här dagen förvandlade Natanaels liv. Det som förändrade honom var att Jesus såg honom och talade in i hans liv.

Matt 9:9-13 – Jesus fortsatte därifrån, och då han såg en man som hette Matteus sitta utanför tullhuset sade han till honom: ”Följ mig!” Och Matteus steg upp och följde honom.  10När Jesus sedan låg till bords i hans hus kom många tullindrivare och syndare dit och lade sig till bords tillsammans med honom och hans lärjungar.  11Fariseerna som såg det sade till lärjungarna: ”Hur kan er mästare äta tillsammans med tullindrivare och syndare?”  12Han hörde det och sade: ”Det är inte de friska som behöver läkare, utan de sjuka.  13Gå och lär er vad som menas med orden: Barmhärtighet vill jag se och inte offer. Ty jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare.”

Den här dagen förvandlade Matteus liv. Det som förändrade honom var att Jesus såg honom och talade in i hans liv.

Lukas 19:1-6 – Han kom in i Jeriko och gick genom staden.  2Där fanns en man som hette Sackaios, och han hade hand om tullen och han var rik.  3Han ville gärna se vem denne Jesus var men kunde inte för folkmassan, för han var liten till växten.  4Han sprang i förväg och klättrade upp i en sykomor för att kunna se honom, eftersom han skulle gå förbi där.  5När Jesus kom dit såg han upp mot honom och sade: ”Skynda dig ner, Sackaios, i dag skall jag gästa ditt hem.” 6Sackaios skyndade sig ner och tog emot honom med glädje.

Den här dagen förvandlade Sackaios liv. Det som förändrade honom var att Jesus såg honom och talade in i hans liv.

Ser ni ett mönster? Jesus ser människor, och han talar in i människors liv. Må vi vara likadana!!

Vi vill ju se fler levande gemenskaper av efterföljare till Jesus, bland de minst nådda.