Laddar Events

« Alla Events

  • Detta event har redan ägt rum.

Missionskonsultation med SEMA

2 december, 2021 | 10:00 - 18:00

Välkommen till en missionskonsultation med Svenska Evangeliska Missionsalliansen (SEMA) där vi tillsammans fördjupar oss i frågan:
Vad innebär det att göra Jesus känd bland alla folk, stammar, länder och språk?

Syfte: Vi vill genom ett gemensamt sanningssökande lyssna på Gud förutsättningslöst, lyssna på varandra och lämna med en mer gemensam förståelse av det syfte vi har antagit och hur vi kan implementera det, både i våra olika organisationer och tillsammans som SEMA.

Upplägg: SEMA arrangerar årliga större konsultationer där vi fördjupar oss i olika missionsrelaterade ämnen. Vi önskar att dessa konsultationer ska vara både förenande, utvecklande, medryckande, inspirerande, provocerande, aktuella, profetiska och ge tillfällen för praktisk gemensam implementation för dem som så önskar.

Vi använder ordet konsultation eftersom metoden går ut på att alla kan ge något och alla kan få något.

Dagen inkluderar ett par kortare föredrag men det är inte ett seminarium i vanlig mening, med undervisning följt av samtalsgrupper. En konsultation leds av ett fasciliterande team som introducerar temat och förklarar upplägget. Samtalen sker i mindre grupper, där man med utgångspunkt från relevanta bibeltexter reflekterar och samtalar om ett par frågeställningar åt gången. Samtalen är fokuserade och strukturerade. Efter varje gruppsamtal redovisar man för hela gruppen de insikter och utmaningar som man ser som viktigast. I slutet av konsultationen förväntar vi oss att kunna formulera våra gemensamma insikter och slutsatser i ett dokument, som i sin tur kan vara en utgångspunkt för praktisk tillämpning. Vår erfarenhet är att dessa konsultationer skapar enhet, gemensam förståelse, breddad kunskap och visdom samt en ökad respekt för andra deltagare i konsultationen.

Ett mer detaljerat program skickas ca 2 veckor innan eventet.

När: 2 december 2021, kl 10.00-18.00.
Plats: Pingstkyrkan, Kapellvägen 2, 194 73 Upplands Väsby.
För vem: Missionsorganisationer, samfund och församlingar. För att få ut så mycket som möjligt av dagen uppmuntrar vi flertalet deltagare från varje sammanhang.
Kostnad: 200 kr/person för SEMAs medlemmar, 350 kr/person för övriga. Inkluderar fika, lunch & kvällsmat.

Anmäl dig nu

Detaljer

Datum:
2 december, 2021
Tid:
10:00 - 18:00

Plats

Pingstkyrkan, Upplands Väsby
Kapellvägen 2
194 73 Upplands Väsby

Kontakt

SEMA
Webbplats:
https://www.sea.nu/sema/

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15