Gud gav oss sin son Jesus Kristus. Och Jesus gav sitt liv för oss så att du och jag kunde bli försonade med Gud.

Detta är en gåva vi fått och som vi firar varje jul, och överallt är alla människor inbjudna att följa Jesus. Men tre miljarder människor har aldrig hört den inbjudan.

Vi behöver din hjälp för att nå dessa människor. När du denna jul letar efter fina gåvor till dina nära och kära, fundera gärna på om du även kan ge den största gåvan av alla – Jesus. En gåva på 150 kronor till OM kan hjälpa Jesusefterföljare som Jared att ge gåvan om Jesus Kristus vidare till andra som behöver få höra om Honom, både i Sverige och utomlands.

Bli en del av förändringen och ge gåvan vidare.

Här är bara några av de sätt din gåva kan vara med och förändra liv.

Låt fler upptäcka
mer av Jesus

Ge Biblar och undervisning som hjälper nya troende att växa i sin tro.

Stöd
och träning

Hjälp lokala efterföljare till Jesus att dela de goda nyheterna om Guds kärlek i deras egna samhällen.

Möt
praktiska behov

Distribuera matpaket och möt människors praktiska behov i Jesu namn.

Stöd arbetare
i kris

Ge stöd till arbetare som möter svårigheter, förföljelse och extrema utmaningar.

Följ med oss i advent

Varje söndag i advent kommer vi att titta på hur Jesusföljare runt om i världen använder sina gåvor för att bjuda in andra att ta emot Jesus: den största gåvan av alla!

Häng med och öppna en ny adventsgåva varje söndag i advent!

En gåva med praktisk hjälp

Ända sedan kriget i Ukraina började har OM aktivt gett praktisk hjälp till dem som drabbats. För att hedra våra ukrainska bröder och systrar har vi i dag ett recept på en traditionell ostpannkaka som heter surnuku

Gåvor av kunskap, hjälp och hopp

När något av OM:s fartyg kommer till en hamn går besättningsmedlemmarna entusiastiskt ut i grupper och letar efter sätt att välsigna lokalbefolkningen.

– Det handlar inte bara om att skeppet seglar från land till land, utan de har en mycket större inverkan än vad de någonsin kan föreställa sig, säger pastor Moses* i Västafrika. Böcker från skeppet vid ett tidigare besök hjälpte honom att handleda unga ledare som hade svårt att hitta litteratur i sitt land.

– Fler besök av andra OM-skepp gav oss fler resurser och verktyg som behövdes för att vi skulle kunna gå ut och nå ut till vårt samhälle, berättar Moses. 

För att fira allt Gud gör skeppen är vår adventsgåva idag bakgrundsbilder till mobilen från OM:s skepp!

Språkets gåva

Rafael* och Nadia* från Latinamerika visste att Gud ville att de skulle flytta till Israel och dela med sig av evangeliet. Men de trodde aldrig att de skulle göra det på spanska!

En dag gick Nadia och barnen till en lokal park i det heliga landet, där hon delade ut informationsblad och samtalade med folk när de stötte på en kubansk familj.

– Mina barn var glada över att kunna prata spanska med någon, säger Nadia. Och även om familjen från Kuba sa att de inte trodde på Gud, fick de ett informationsblad av oss, Vi berättade att vi inte trodde det var en slump att vi var där och talade spanska i Israel och berättade för dem att Jesús te ama (Jesus älskar dem)!

(* Namn ändrade)

Har du försökt lära dig ett annat språk? Att kommunicera med någon på deras hjärtespråk kan bli en uppmuntran för dem när ni fördjupar er relation.

Dagens gåva är ett utskrivbart julkort som säger God jul på flera olika språk.

Trädgårdens gåva

Jesse och Andrea (USA) och deras fyra pojkar delar med sig av Guds kärlek genom att ta hand om hans skapelse, vilket inkluderar allt från att gräva i jorden till att anordna samhällskurser, donera produkter, åka på äventyr och allt däremellan. 2021 öppnade de Basta Zeta, trädgården vid Zeta-floden,  i Montenegro. De har fått se hur deras arbete fått påverka människor och kulturen runt omkring dem på ett anmärkningsvärt sätt. 

Dagens gåva är en trädgård på papper – en färgläggningsbild skapad för en stunds avkoppling. 

Gåvobevis att skriva ut och ge bort

En gåva till OM:s julinsamling håller längre än en Alladin-ask. För dig som vill ge bort en present till någon du känner kan du ladda ner och skriva ut valfritt gåvobevis här.  Perfekt för sista-minuten gåvor med extra mycket mening!

(Du betalar in valfritt belopp till OM precis som vanligt, och kan sedan skriva din egen hälsning till mottagaren. )

”Ty ett barn har fötts, en son är oss given.”

OM Sverige  |  omsverige@om.org