"Utan Jesus vore jag död"

Skriven av Josef

Flyktingläger norra Irak

”Om jag inte hade mött Jesus hade jag varit död idag, det kan jag lova.”

Vi sitter i pastorns vardagsrum och han berättar för mig om hur Jesus kom till honom i en dröm. Han var då 30 år gammal, hade levt ett hårt liv som föräldralös och ett av 12 syskon, och dessutom tjänat 10 år i arméns tjänst. Idag är han pastor i den församling vi samarbetar med i norra Irak.

I drömmen han berättar om var Jesus lång och detaljerad och talade om dom och förlåtelse och hur vacker och helig vår Herre är.

”Jag vaknade av att jag ramlat ur sängen men jag ville tillbaka till drömmen och vara hos min Jesus. Min kudde var blöt av tårar och jag visste att Han rört vid mitt hjärta.

Nästa dag var en tyngd jag burit på hela mitt liv borta från min axlar och solens strålar tycktes mig vackrare än någonsin.

Den månaden kom tolv personer till tro på Kristus genom berättelsen hur Jesus mött mig.”

Jag tycker mig kunna se en djup glöd och kärlek till människor i mannens bruna ögon. Hans ord är passionerade och trots att han berättat om denna händelse hundratals gånger talar han som om det var första gången.

Jag vill också kunna sitta här, trettio år senare och berätta om min älskade Jesus med samma hängivenhet och längtan i min blick! 

Pastorn säger:

”En dag ska vi vara med honom i himlen, men nu ska vi leva varje dag till hans ära.”

_____________________________________________________________________


Josef, 27 från Göteborg, är på plats i norra Irak för att samordna vårt hjälparbete på plats. Det här är hans blogg. Ge en gåva till arbetet här!