Församlingen där jag bor

Skriven av Josef

Jag är utmanad och uppmuntrad. 

Barn norra Irak

När Mosul, Irak föll kom vågen av flyktingar snart till området där församlingen är. Pastorn var bortrest men församlingen stod inte handfallen för det. De satte igång att hjälpa människor bäst de kunde. Drygt 100 personer fick flytta in i kyrkbyggnaden, vissa av familjerna öppnade sina hem för de flyende.

Snart började email och telefonsamtal strömma in med förfrågningar om hur församlingar runt om i världen kunde stötta dem. Dessa Kristi lärjungar lägger mängder av tid på att prata med, be för, ge mat och praktisk hjälp till människorna som förlorat allt och tvingats fly i skydd av nattens mörker.

Nu har drygt två månader gått sen de första internflyktingarna kom och nu hyr församlingen tre hus och en festlokal där folk får bo. Dessutom är de med och bygger små ”rum” i ett halvfärdigt köpcentrum där hundratals familjer bosatt sig. Utöver har de några gånger försett över 5000 familjer med mat.

Det finns också planer på att öppna en skola för nästan tvåtusen barn men hittills har de inte fått tillstånd, så be att Herren öppnar den dörren så att inte en hel generation barn missar detta skolår. De säger att 30% av dessa barn inte kommer att återvända till skolan om de går miste om ett år, istället får de hjälpa till att tjäna pengar till hushållet osv.

Jag har blivit så uppmuntrad av att se hur dessa våra systrar och bröder har tagit sig an de behövande och gett av sin tid, kraft och pengar för att vara Jesus händer och fötter. Flertalet människor har för första gången förstått vad det innebär att följa Jesus och att det inte har med kultur eller släktband att göra utan om att leva nära Honom och följa Hans bud.

Tacka Gud för detta och be att fler människor skulle få samma möte med den uppståndne Kristus!

_____________________________________________________________________

Josef, 27 från Göteborg, är på plats i norra Irak för att samordna vårt hjälparbete på plats. Det här är hans blogg. Ge en gåva till arbetet här!