Vårens bloggserie: olika vägar till samma mål

Skriven av Magdalena Carlén, i Martins blogg

Martin är tokig i Turkiet, Hanna älskar färger och Ja-Kyung är Taekwondo-nörd. Magdalena å sin sida drömmer om vandringar i norr medan Bertil är duracell-kaninen som inte blev pensionär utan passion-är. På många sätt olika, men alla med samma längtan: att fler ska lära känna Jesus.

Januari 2014. Idag startar OM Sveriges nya bloggserie. Varje fredag under våren får vi följa med ett gäng medarbetare i deras vardag med OM. Ämnena kommer att variera, men redan idag får du en försmak av vilka skribenterna är.

Följ med oss på resan och låt dig inspireras och utmanas!

Martin, Jönköping

Martin är föreståndare för OM Sverige. Han har jobbat 13 år med OM och brinner för familjen och människor i alla färger och former. Har tidigare bott i Turkiet och bor numera i Jönköping med sin familj. Snickrar gärna och gillar fotboll och sin trädgård.
Martin om mission:”Att med sitt liv samverka med Guds uppsökande, utgivande och återupprättande kärlek lokalt och globalt genom Jesus Kristus.”

Hanna, Örebro

Hanna leder ett pionjärt arbete i profetisk evangelisation och har jobbat drygt 5 år med OM Sverige. Förutom Jesus, älskar hon att måla med mycket färg, att se trasiga människor att bli hela och äventyr på annorlunda platser. Hon är kreativ som få, gillar att cykla och ligger gärna i soffan och äter choklad. Samtidigt.
Hanna om mission: ”vad som händer när vi kommer i sync med Guds hjärtslag.”

Bertil, Örebro

Bertil är inspiratör och jobbar med Somali Ministry. Han har jobbat med OM sedan 1968 och har bott längre perioder utomlands. Han älskar livet, är Nicke Nyfiken personifierad och vandrar gärna i naturen för att kolla på vad djur och natur egentligen håller på med.
Bertil om mission: ”att vara så nära Gud att men kan se hans nåd verka på de mest egendomliga platser.”

Magdalena, Jönköping

Magdalena jobbar som kommunikationsansvarig på OM Sverige. Hon är nytillträdd på tjänsten och har jobbat med på kontoret 6 månader. Hon älskar att se människor växa och utvecklas, gillar sport i de flesta former och vill i allmänhet ut i skogen mer än vad som sker. Har dessutom ett komplicerat förhållande till skumtomtar.
Magdalena om mission:”Att med ord och/eller handling berätta för människor att Jesus älskar oss och vill ha en relation med oss.

Ja-Kyung, Stockholm

Ja-Kyung samarbetar tätt med lokala församlingar för att hitta nya sätt att nå människor med budskapet om Jesus. Han är född och uppvuxen i Seoul, Sydkorea men har bott stora delar av sitt liv i USA och är nu bosatt i Stockholm, Sverige. Han har jobbat 4 år med OM Sverige och brinner för Jesus och Guds rike, men älskar också musik i alla dess former, olika kulturer och har svart (!) bälte i Taekwondo. Kommer att blogga på engelska.

Ja-Kyung om mission:It is God's mission, and He invites the Church to participate. As followers of Jesus, we have been given the mandate to live out our love for God and others. Mission is a way of life in doing this.”