För Gud är allting möjligt!

, i Martins blogg

”- Satan tog 4 år av mitt liv! Nu vill jag leva mitt liv för Jesus!”. Med starka ord beskriver en av våra nya medarbetare sin omvändelse från mörker till ljus under senaste de 18 månaderna. En ung man uppvuxen i kyrkan som under senare tonårstid valde att gå en helt annan väg för att testa det mesta. Vägen tillbaka har varit lång och är fortsatt smal. Något annat har ingen av oss blivit lovade. Med Jesu egna ord: ”Den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den”. Men kommer man ur beroenden av olika slag är det inte mindre utmanande.

Den här veckan har vi haft sändningsmöte och den här helgen sitter samma unga man på ett flyg till Sydost Asien för att mönstra ombord på vårt missionsfartyg Logos Hope. Två år av hårt arbete och många möjligheter att dela de goda nyheterna om Jesus med olika folkgrupper väntar. Lika viktig är den inre resan, återupprättelsen, en fördjupad relation till Jesus, sig själv och andra.

Jag tar ett djupt andetag och inser ännu en gång. För Gud är allting möjligt!

Den här helgen väntar vi tonårsgrupper från olika delar av södra Sverige hit till Jönköping. Det är åter dags för en helg där vi samlar tonåringar och ledare omkring Jesus i det forum vi kallar TeenStreet. På sommarens läger kommer ungdomar från hela Europa i Tyskland. Nu är vi i ett mindre sammanhang med samma längtan. Att formas som efterföljare till Jesus. Formas till lärjungar gör vi över tid, tillsammans med andra i sammanhang där det finns förebilder, där bibelordet delas, reflekteras och bes OCH där det ges tillfälle att pröva, att sträcka ut och gå! Här är den lokala församlingen unik i sin uppgift att göra lärjungar i varje uppväxande generation. Den vägen har i alla tider varit smal och den är inte ett dugg bredare i ingången på 2014.

Vårt uppdrag i OM Sverige är att stödja lokala församlingar i lärjungagörandet. På TeenStreet samlas vi omkring Jesus och Ordet. Genom lärjungaträningsprogram och missionsresor för enskilda i team och ungdomsgrupper ger vi en ung generation möjlighet att ta Jesus på allvar, förstå sin kallelse och utvecklas i sin tjänst för människors och skapelsens återupprättelse. Visionen är stor och verkligheten krass MEN för Gud är allting möjligt!

/Martin Ström