Ett paradis bortom resebyråernas bilder

Skriven av Bertil, i Martins blogg

Här sitter jag i ett mycket vackert hotell i Sabah, Malaysia. Det är den årliga internationella konferensen för OM:s ledare och det känns nästan som en släktträff med vänner från hela världen. Eftersom jag varit med så många år i olika sammanhang så kan jag knappast gå från en plats till en annan utan att stöta på någon jag jobbat ihop med tidigare.

(minst) 400 olika berättelser 

Sabah The Magellan Sutera Harbour Beach

Omgivningen är otroligt vacker och vädret är fantastiskt. Jag är här för att presentera arbetet bland somalierna, men också för att träffa nya och gamla vänner och kollegor. 

Nyss träffade jag Josef från Sydkorea. Han var en av ledarna i Sudan när jag var ansvarig för OMs arbete i Mellanöstern. Sedan var han ledare i Korea där jag hade möten och utmanade församlingarna om att engageras sig för muslimvärlden. Jag bodde hos honom då och nu är han och familjen i Kambodja.

Jag ser mig omkring och fäster blicken på Iskander och Mary från Sudan. De var tvugna att lämna Sudan till det nya landet Syd Sudan. De har haft det svårt den sista tiden i och med stamstrider. 35 unga grabbar hade mördats på torget vid deras hem just innan de kom hit. Man hade tvingat ut Iskander också, men lyckligtvis avslöjade deras dialekt att han inte tillhörde den stam man mördade. 

Paradiset i sikte 

Vi är omkring 400 här och alla har en berättelse. Det är både sorg och glädje. En del känner jag sedan decennier, andra möter jag för första gången. Men vi har alla ett paradis i sikte, ett som inte resebyråerna kan ta oss till, utan bara Kristus. 

I morgon hoppas jag hinna med att gå ut och njuta av de 34 graderna och solen, kanske hinner jag till och med bada. Jag hörde att det snöar i hemma...