Kungarnas sal

Skriven av Bertil, i Martins blogg

Det är otroligt att få ta sin semi-dagliga promenad i skogen på morgonen.

Skogen - Kungarnas Sal

En dag, som idag, gäller det att ta de första stegen ut i vinden och snöblasket. I går sken solen och det var betydligt lättare att vara ute.

Det finns ett motstånd genom erfarenheten att det blir blött och kallt. Men erfarenheten ger också mod och förväntan, för i veckan stötte jag på älgarna - tre stycken som blängde på mig på sitt typiska sätt.

Kanske jag inte visade vördnad inför skogens konung?

Samma morgon mötte jag en annan favorit. Sveriges minsta fågel, som man oftast bara hör men inte ser - kungsfågeln. Den hoppade omkring i granarna bara någon meter framför mig. Det var som han välkomnade mig till sitt rike. Liten, men ändå en kung med sin gul-röda krona! En stor och en pytteliten kung, som är därute i skogen, vare sig det är solsken eller snöblask. 

När jag gick ut i morse, så var det med spänd förväntan på vem jag skulle möta i den vinande vinden och blötsnön. Under den raska promenaden idag hade jag också kungligt sällskap. Kungarnas Kung är alltid med. Vi samtalade om allt möjligt. Det som varit och det som ligger framför. Då och då stannar vi till och lyssnar på knakande grenar, ett rop från en nötskrika eller spillkråka.

Där vi går i slasken berättar jag för honom om det jag sysslar med nu - bygger en trappa i ett gammalt stall, förbereder ett par möten i Finland, ett Skypemöte med några av ledarna i Mellanöstern, en konsultation om somaliarbete i Nederländerna om en vecka, söker pengar till ett par litteratur projekt och mycket annat.

Tänk att få lägga fram allt detta inför honom som alltid är med oss, vare sig solen skiner eller det är grått och kallt.

Vänner och släktingar bärs fram bland granarna. Det är så vackert i Kungarnas Sal! Jag ser ingen älg eller kungsfågel, men jag är sedd. Inte bara av skogens invånare utan också av Jesus, Kungarnas Kung.

Han ser mig och lyssnar där jag öppnar mitt hjärta på skogsstigen, mitt i blasket med vinden vinande bland träden i Kungarnas Sal.