Med ljuset i sikte

Skriven av Magdalena, i Martins blogg

Våren är på g, solen har återvänt och Sverige återuppstått!

Våren är på g, solen har återvänt och Sverige återuppstått

I veckan har jag varit ute på en mini-turné med Världens Chans. Det är ett samarbete mellan Folk&Språk, Ljus i Öster och OM Sverige där vi besöker bibelskolor för att presentera vad mission handlar om, visar på möjligheter och utmanar dem att vara med i uppdraget.

Det var välsignade dagar och som ren bonus fick jag dessutom se havet, njuta av vårsolen och löpa en runda i de småländska skogarna. Inte illa!

Världens Chans

Den här omgången besökte vi Blå Kust Bibelskola i Oskarshamn, och Mariannelunds folkhögskola i Mariannelund. För egen del var det speciellt att återvända till Mariannelund igen: jag gick själv på skolan för 6 år sedan och minns hur OM besökte skolan med Världens Chans.

Jag kommer bara ihåg brottstycken från dagen och vad som sades, men jag minns tydligt känslan jag bar på efteråt: jag vill också vara med.

Guds inbjudan


Idag beräknas över 2,9 miljarder människor som onådda: de har aldrig någonsin hört evangeliet eller fått det förklarat för sig på ett sätt de förstår. 2,9 miljarder.

Gud är fast besluten att låta dem veta att Han älskar dem, och Han bjuder in oss att vara med.

Vad svarar du?

Med ljuset inom oss

Samma kväll som vi varit i Mariannelund hade vi husförsamling hemma på Råslätt. Vi gick en promenad i området, njöt av solen och pratade om allt och inget.

Jag var trött efter två intensiva dagar med Världens Chans och märkte hur tröttheten nästan obemärkt gled över till flamsighet. Efter att vi för fjärde gången kommenterat det magiska med vårens återkomst sa Jonatan plötsligt:

- Det är intressant hur mycket bättre vi människor mår av solen och ljuset. Kan vi inte be att människor här skulle förstå att Jesus är det verkliga Ljuset?

Vi bad där vi gick: att fler skulle förstå vem Jesus är, och att vi skulle få vara med att förklara.

Du och jag är världens chans – inte för att vi är perfekta eller har alla svar, men för att Ljuset själv bor inom oss.