En liten skillnad i en stor värld

, i Martins blogg

 

Som tonåring gjorde jag några livsavgörande upptäckter som gav riktning för livet. Älskad av Gud, kallad av Jesus, sänd i världen som lärjunge tillsammans med andra. När jag ser tillbaka utgör flera läger och konferenser som 13, 17 och 18 åring sammanhang som blev till milstolpar på min livsresa. Nu tror jag inte dessa enstaka händelser hade haft så stor betydelse om inte församlingen där hemma hade gett tron ett sammanhang och uttryck genom gemenskap och samlingar över lång tid. Det ena utesluter inte det andra – de bär frukt tillsammans!

Under sista helgen i januari blir vi över 300 pers på vår årliga TeenStreet helg här på Råslätt. I centrum står ungt folk mellan 13-17 år från Sverige och de nordiska länderna. Huvudtema i år är REAL:Discipleship med kopplingar till förra sommarens TS konferens i Tyskland. Vem är Jesus? Hur formas vi och följer honom? Ett TeenStreet läger äger alltid rum i ljuset av den Gud som älskar världen. Med utblick och vägar ut i världen ges möjligheten att ge uttryck för relationen med Jesus i mötet med en älskad värld. Det kan ske på egen hand i ett internationellt team. Men många väljer att ta stegen ut från hemmaplan tillsammans med andra i ungdomsgruppen. Över påsklovet laddar just nu flera grupper för gemensam resa till länder som Rumänien, Moldavien och två platser i Mellanöstern.

Tillsammans med andra fördjupas relationen med Jesus. Tillsammans med andra kan vi göra en liten skillnad i en stor värld.

/Martin