Talade rakt in i själen

, i Martins blogg

Åtta dagars internationell ledarkonferens med vår rörelse är till ända. Är på väg hem full med intryck efter många möten, enskilda samtal, bibelstudier som gått på djupet etc. Så berikande att möta ledare, som framförallt är människor!, till samtal om arbete, familj, kampen och glädjen.

Som exempel sista frukostmötet med ledaren i Kazakstan. Denna gigantiska nation till ytan (jag blir lika förvånad varje gång jag ser kartan) med endast 16 milj invånare och ca 16 000 evangeliskt troende. P. kommer från Indien, bor i Alamaty och leder flera team i olika delar av landet.

Morgonens bibelstudier med pastor Hwa Yung, Malaysia talade rakt in i själen på vår rörelse och många av oss över 300 samlade. Ämnet har varit tjänande ledarskap. Visste du att det framförallt är två ord som över 40 gånger används för ledare i NT. Diakones - hushållstjänare och Doulos - slav! Hwa Yung betonade igen och igen att uppbyggande ledarskap bygger på karaktär.

Karaktär går inte att köpa för pengar och kommer inte med position. Den nås inte på några genvägar. Däremot växer och mognar det sakta fram genom livets olika situationer om vi tillåter Anden, Ordet och gemenskapen forma oss till urskiljning i livets oändligt många val och situationer. Särskild karaktärsformning sker i livets olika kriser då vi brottas med oss själva, situationer i livet, människor omkring oss och.... Gud själv!

Mot bakgrund av händelser i vår internationella rörelse behövde vi särskilt mycket just nu lyssna till detta och pröva våra egna ambitioner inför Gud. Pastor Hwa var inbjuden gästtalare och känner oss inte alls innifrån som rörelse. Däremot ägde han god insikt i människans hjärta.. Där är vi alla besynnerligt lika och får mötas i både kampen och hoppet om Andens förmåga att över tid forma oss som instrument för förvandlade liv och samhällen.

/Martin