Musiken & TeenStreet

, i Martins blogg

 

Igår kväll och välbekant musik strömmar ur högtalarna därhemma. Ropar frågande på min tonårsson som förklarar att det minsann är Outbreakband från sommarens TeenStreet i Tyskland. Tonerna tar mig raskt tillbaka till liveinspelningen som gjordes under ett av lägrets möten. Sedan några veckor ligger samtliga spår ute på Spotify. Du når dem genom att söka outbreakband. Skivan heter REAL Love.

Tack Gud för musiken! Själv är jag allätare av det mesta och lyssnar bara ibland på så kallad lovsångsmusik. Jag tror Guds syn på vad som egentligen är ”lovsångsmusik” är (betydligt) bredare än vår många gånger smala frikyrkliga syn. MEN vad tacksam jag blir för musik och texter i kombination som handlar om vad Jesus gjort på korset, kärleken till Gud etc. OCH som tonåringar år 2012 helt frivilligt väljer att lyssna på i det hav av utbud som finns tillgängligt genom snabba klick i oändliga rullistor.

Under några dagar den här veckan är TeenStreet ledare från hela Europa samlade i Tyskland för planering och bön inför sommarens konferens i Oldenburg den 28-4 augusti. Årets tema är Newsong40. Undervisning och innehåll kommer på olika sätt ha sin utgångspunkt i Psalm 40. Vi är många som redan nu ser fram emot en helvecka tillsammans.

/Martin