Tiggare som berättar!

, i Martins blogg

 

Träffade ett härligt bibelskolegäng på Mariannelunds folkhögskola igår. Så inspirerande att möta hungriga och reflekterande ungdomar som vill efterföljelsen. Vi möttes för introduktion i kursen Evangelisation & Mission och jag ser verkligen fram emot att få ge ytterligare vägledning under våren. Vi hämtar självklart vägledning ur Bibeln där Jesus, lärjungarna och inte minst Paulus utgör grunden för våra studier. Till detta lägger vi olika röster från teologer och missiologer från vår egen tid. Daniel Niles berömda beskrivning av vad evangelisation är har en självklar plats i min egen syn på evangelisation som en livsstil. ”Evangelisation är vittnesbörd. Det är en tiggare som berättar för en annan tiggare var det finns mat att få”.

Bland de första momenten i kursen ingår att två och två samtala om vilka personer Gud har använt i våra egna liv för att kalla oss in i gemenskap med sig. Här finns en salig blandning av folk. Föräldrar, ungdomsledare, mostrar, kompisar, grannar osv. Härliga människor allesammans men de har en sak gemensamt – ingen av dem har varit eller är fullkomliga och perfekta. Gud har valt att använda dem ändå! Som olika redskap under olika tider i en lång process. Paulus beskriver denna befriande verklighet så här: ”Vad är Apollos? Vad är Paulus? Tjänare som har fört er till tro var och en med den gåva han har fått av Herren. Jag planterade, Apollos vattnade, men Gud gav växten”. (1 Kor. 3:6-7)

Gud ansvarar för växten och vårt liv spelar en roll med de förmågor och den personlighet som är min. Vilka möjligheter skapar inte det under de närmaste dagarna...

/Martin