Steget ut i världen

, i Martins blogg

”Utmanande för oss att vara ansvariga för programmet, men jag tror vi växte tillsammans med ansvaret”. Orden kommer från en av alla deltagare på årets 5 olika outreach resor över påsk. Två länder i Mellanöstern, Moldavien, Rumänien och så ett gäng här hemma i Jönköping för att möta ett helt gäng ungdomar som flytt till Sverige och nu ges ett sammanhang genom frälsningsarmens utmärkta arbete.

Växer gör man i steget, i handlingen, varje gång jag ställs inför någon eller något som jag inte har full koll på. Därför sätter även en kortare teamresa spår för livet i den person som tar steget ut.

Läsning, studier, reflektion som individ och i grupp är viktiga delar i livet för varje lärjunge. Bibeln och litteratur av alla de slag har betytt och betyder hur mycket som helst för mig. Just nu läser jag apostlagärningarna i Bibeln, en bok om retorik av Göran Hägg och en biografi om Nelson Mandela.

Bönen utgör centrum i kristet liv. Både här hemma, ute i vardagen och tillsammans med andra som vill lära känna Jesus.

Växer och mognar som människor tror jag vi gör tillsammans med andra i kombinationen av studier, reflektion, bön OCH konkreta handlingar i mötet med medmänniskor. Här vill vi skapa möjligheter för varje ungdomsgrupp att ta steget ut i världen. I den rörelsen lär vi känna Jesus, formas som lärjungar och delar evangeliet med andra.

Nästa resa går till Moldavien i juni och Turkiet i juli. För min del är den årliga resan i juli en av årets absoluta höjdpunkter. Du är också välkommen med. Kolla här!

Martin