På väg ut i världen

, i Martins blogg

Maj månad och många tar beslut om inriktning och sammanhang inför hösten. Det märker vi av här på vårt huvudkontor också. Under senaste veckorna har vi haft en rad olika intervjuer med ungdomar som ber och drömmer om att arbeta i ett internationellt sammanhang framöver. I ett sådant samtal söker vi alltid först lyssna av varje persons berättelse och tankar inför framtiden. Men vi ger också vägledning. Inte mist ur ett strategiskt perspektiv och då med tanke på alla folkgrupper som fortfarande inte haft en möjlighet att höra evangeliet. Bland många av dessa har vi långtidsteam på plats med möjligheten för fler att även för en kortare period eller 2 år pröva vingarna i ett internationellt team.

”Varför ska en människa få höra evangeliet två gånger innan alla har fått höra en gång?

Oswald J Smith

Extra roligt är det när vi ser personer som tidigare arbetat med oss återvända in i rörelsen för fortsatt långtidsarbete. Under senaste dagarna har vi skissat på samarbetsavtal för en lärare som är på väg ut i ett pågående arbete i ett av Centralasiens minst utvecklade länder. Till utvecklingsarbeten som dessa behövs både tidigare erfarenhet och yrkesutbildning.

Vi säger också välkommen tillbaka till en nybliven mamma och hennes man. De laddar som bäst för att resa tillbaka till Mellanöstern efter en tid i väst. De första stapplande stegen i Mellanöstern togs i ett av våra 2-års program för sådär en 6-7 år sedan.

Men som sagt; med OM kan man gå ut i världen utan någon som helst tidigare erfarenhet. Vi säger bland annat välkommen till 4 nya arbetare till vårt skepp Logos Hope med utresa till Sydostasien i augusti.

Nu ska jag förbereda mig för att möta ett ungdomsgäng i Bodafors under helgen.

Martin