Sommartider & heligt avbrott

, i Martins blogg

Sommar! Ja, nu går en del av oss i teamet här i Jönköping på välbehövlig semester. Ett annat gäng laddar som bäst för representation under Nyhem och Torp konferenserna. Karen & Lisa leder ett gäng från Saronkyrkan i Göteborg på outreach till Moldavien medan jag själv förbereder vår årliga teamresa till norra Mellanöstern i början av juli. Mycket är alltså på gång men låt mig återvända till något av det viktigaste just nu – semestern! Ledighet och avbrott som är så viktig och central också i den bibliska berättelsen.

Under teamsamlingen den här veckan frågade vi oss själva vilket av följande uttryck som ligger oss närmast just nu:

-          Gud som arbetsgivare

-          Gud som far

Efter en stunds reflexion upplyste oss någon i teamet att det första uttrycket bottnar i vad vi gör. Det andra i vad vi är. En annan kopplade frågorna till berättelsen om de två förlorade sönerna i Lukas 15. Hmm, när jag själv lyssnar till känslor i mitt eget inre upptäcker jag ett visst släktskap med sonen som stannade hemma. Arbetade troget och hårt för sin far över lång tid… och något händer i själens djup under vägen.

Det pågår ett slag om vår identitet. För den som just fyllt 20 kan jag meddela att det inte avtar med åren. Inte ens efter 40! Jag undrar hur det är hos er som fyllt 60? Slaget om identiteten var också en realitet hos Jesus som uppmanar sina efterföljare att inte så mycket glädja sig för framgångarna i arbetet som att våra namn är skrivna i livets bok. Paulus tar rygg på Jesus, talar också om livets bok och fyller på: Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er!

Sommartider öppnar dörren på glänt för ett heligt avbrott. Med nya möjligheter för vår djupaste identitet att hämta näring ur det största: Jag är ett barn innerligt älskad av Gud!

Med önskan om en välsignad sommar. Bloggandet återupptas i början av juli från Mellanöstern.

/Martin