När olika åldrar går tillsammans...

, i Martins blogg

 

Två av sommarens höjdpunkter för mig har varit teamresan till Mellanöstern och TeenStreet konferensen i Tyskland. För mig och familjen är dessa händelser numera en del av årets rytm sedan sex år tillbaka. Barnen fullkomligt älskar det och även om jag och Anna brukar fundera på om vi verkligen ska göra det igen – så är eftersmaken alltid lika god.

Så här några veckor i efterhand tänker jag bland annat på en händelse. Under sista dagen i norra Mellanöstern gick vi laget runt och berättade om höjdpunkter från våra 12 dagar tillsammans. En ung man berättade med darr på stämman om hur betydelsefull gemenskapen i teamet varit. Om alla dessa olika människor i olika åldrar som tillsammans utgör en församling, Kristi kropp. Ja, vi var verkligen en blandad grupp det här året och det är inte konstigt att folk får något undrande i blicken när vi berättar att årets team på 26 personer bestod av tre familjer med sammanlagt 9 barn i åldrarna 1-14. Ett gäng ungdomar i åldrarna 20-25 samt ett gäng i 50-60 års-åldern.

Ungdomsteam i all ära. Vi har sänt massor genom åren och kommer fortsätta med det. MEN allra bäst dynamik i teamet blir det när olika generationer tillsammans ber och går i samma riktning. Samma sak ser vi på TeenStreet. Ett lärjungaläger för tonåringar i åldrarna 13-17 år med massor av ungdomar och vuxna som alla tillsammans skapar förutsättningar för mognad, växt och andlig vägledning.

Följande ekvation i skolstartstider är ett beprövat riktmärke att ta med sig in i församlingarna under hösten.  Barn+ungdomar+vuxna+medelålders+pensionärer tillsammans i uppdraget med Jesus=Guds rike.

/Martin