Blicken i ögonen!

, i Martins blogg

Jag har levt min dröm! Orden kommer från en av våra medarbetare i veckan som nyligen avslutat en längre period i Central Asien. Tänk att kunna säga så! Drömmen hade inget att göra med klassiska livsdrömmar om mer pengar, mera makt, mer bekvämlighet och mera njutning. Nej snarare tvärtom. Drömmens uppfyllelse handlade om ambitionen att med sitt liv få medverka till marginaliserade medmänniskors utveckling till ande, själ och kropp. Livsvägen har varit kantad av utmaningar där borta i en glömd del av världen, så annorlunda vår egen. Men trots allt är det tacksamheten över att få vara med och göra en liten skillnad tillsammans med andra som dominerar blicken i ögonen. Just blicken i en människas ögon är väl värd att lägga märke till. Den återspeglar nämligen själens djup och vad som skänker oss människor den djupaste glädjen.

Under förra helgen mötte jag ett helt annat gäng lärjungar med en dröm längs med samma linje. Ett helt gäng församlingsplanterare i Sverige möttes i nätverket Urban Expression Sverige. En vacker blandning av ung entusiasm och erfarenhet som alla lever drömmen om att se nya kristna gemenskaper planterade i marginaliserade bostadsområden i vårt land. 

De som lever den här drömmen vet alla en sak. Det tar tid, vägen är smal, vägen är krokig och från tid till tid undrar man vad man håller på med. Om det över tid kommer leda till något bestående. MEN ÄNDÅ! I ögonen på dessa lärjungar ser jag samma tacksamhet om att i all enkelhet och komplexitet få samverka med den Gud som är närvarande i dessa sammanhang. 

/Martin