En ström av berättelser...

, i Martins blogg

Svallvågorna efter helgens återträff börjar lägga sig. Under dagarna två träffades i Jönköping tidigare besättningsmedlemmar ombord på något av våra fyra skepp sedan starten 1971. Den äldste på väg mot 80. Den yngste dryga 20. Vilken mix och salig blandning på folk – en riktig fest från början till slut. Där fanns 3 svenskar som var med på jungfruresan genom Medelhavet för över 40 år sedan. Där fanns ungdomar som mönstrat av under senaste åren. Där fanns minnen och berättelser om kamp, storm och svåra förluster. Där fanns berättelser om personlig mognad, människors frälsning samt övernaturliga under och tecken som bara Gud kan göra. Ingen skulle säga att det varit lätt, men många berättar om Guds hand och vidrörande genom det som varit.

Skeppsfolket i OM delar något speciellt. Och de börjar bli ganska många nu. Uppemot 300 svenskar och uppskattningsvis nära 20 000 världen över har mönstrat ombord för tjänst under årens lopp. Under helgen tittade vi bakåt för att tillsammans minnas och tillsammans TACKA Gud. MEN FRAMFÖRALLT såg vi framåt mot unika möjligheter med Logos Hope och 400 besättningsmedlemmar ombord från över 20 nationaliteter. Nya besök i hamnstäder världen över väntar. Vi lägger till för att förmedla kunskap, hjälp och hopp i samverkan med församlingar.

För tillfället har vi 5 svenskar ombord och tre nya på väg i januari. Ombord väntar lärjungaträning och personlig utveckling, praktisk tjänst och evangelisation på olika sätt. Nya berättelser om vad Gud förmår väntar…

/Martin