Tårar & genombrott!

, i Martins blogg

Update 2 Bangkok ILM
Idag böndag med fullt fokus på vårt arbete bland muslimer i Afrika, Mellanöstern & Centralasien. Berättelse efter berättelse öppnar fönstret till en värld av möjligheter och utmaningar. Vi gläds över församlingar som planteras och människor som väljer Vägen väl medvetna om kostnaden. Vi ber för troende som sitter fängslade och tackar Gud för en medarbetare som så sent som i förra veckan frisläpptes efter flera veckor i en cell tillsammans med 8 medfångar. 
 
Vi följer tårarna på kinden hos en av våra afrikanska ledare som uttrycker pressen som lokala bröder och systrar lever under i ett land där religionsfriheten ännu en gång begränsas. Men vi hör också om tidigare imamer som börjat upptäcka livet i Jesu fotspår med en klar bekännelse: - Jesus är Gud!
 
Kvällens exempel och undervisning utmanar oss på djupet. Under två dagar har vi besök utifrån av ett par som sedan 11 år lever och arbetar i ett av Bangkoks slumområden. Ash Barker bor med sin familj i ett myller av människor i samhällets marginaler. Han utmanar oss att be för världens fattiga. För världens slumområden där så få kristna ens funderar på att sätta sin fot! Ash talar utifrån Jer. 29 och frågan:
Vad behövs för att se en förändring i världens slumområden?
 
- gemenskaper som överlåter sig en längre tid till människor i ett område
- gemenskaper som följer i inkarnationens fotspår. Som lever ut evangeliet i handling och över tid uttrycker de goda nyheterna.
- gemenskaper som söker uttrycka bredden i evangeliet - ande, själ, kropp.
 
Vi kan inte åstadkomma en förändring... men vi kan vara ett tecken av hopp för den Ende som kan förändring.
Gör inte för människor det de kan göra själva! Var vägvisare, skapa förutsättningar för människor att påverka sitt liv och... visa på Jesus.
 
Hälsn. Martin