Tusentals team och en kanot!

, i Martins blogg

Update 3 Bangkok ILM
 
Att lyssna till berättelser om vad Gud gör och drömmar om framtiden är inspirerande men allra bäst blir det när vi når varandras hjärtan och kan dela både glädje och kamp, familjefrågor och utmaningar vi möter i vardagens ledarskap. Det händer inte alltid, och kan inte göra så heller, men över tid når inte sällan samtalen bakom den fasad som vi ju alltid möter först hos en okänd människa. Inget konstigt med det och ska absolut inte föraktas! Vi är ju människor med en kropp och någonstans ska processen börja. Varje sådan start är värd att firas!
 
Ett antal centrala frågor för vår globala rörelse behandlas under veckan. Det vore i princip omöjligt att ge feedback om inte konferensens över 450 deltagarna delades upp i smågrupper. I min grupp har jag förmånen att lära känna och samtala med ledare från länder i Mellanöstern, Centralasien, från Brasilen och England. Gissa om vi har olika perspektiv på saker och ting! 
 
Minst lika värdefulla är alla de möten på tu man hand mellan samlingar och under måltider. Under dagen har jag haft glädjen att möta flera personer i helt olika sammanhang. Tre exempel:
- Bryan från Sydafrika som leder arbetet på ett av fälten i Mellanöstern. Högst upp i förhoppningarna inför framtiden står flera församlingsgrundande team till onådda städer i östra delarna av landet.
- Christofer från Zambia med visionen om att nå onådda fiskesamhällen runt Tanganyika sjön. Till det utrustar han medarbetarna med ett toolkit bestående av en enkel kanot, fiskeredskap, en solpanel och Bibeln på en ljudfil.
- Oddmar och Anita från Färöarna som berättar att de precis har bokat ett helt flygplan för att transportera ett par hundra tonåringar från sina öar till sommarens TeenStreet i Tyskland.
- Joseph från Singapore som leder en kinesisk församling i Turkiet.
 
Dagens höjdpunkt var mötet med Dale Rhoton som var med på första teamet 1957 från USA till Mexiko, lett av George Verwer. Dale ledde senare det första teamet som reste över gränsen till Turkiet 1961. Här snackar vi ett stycke missionshistoria! Tusentals team kom att följa i Dales fotspår in i muslimvärlden. Många korttidsteam och många med en resväska för att slå sig ner på längre tid. Sedan dess har vi blivit kvar i över 50 år... 
 
Imorgon besöker vi Logos Hope, bara en halvtimma från konferenscentret!
Hälsn/
Martin