Världshistoriens epicenter!

, i Martins blogg

Den här morgonen dagen innan påskhelgen samlades hela teamet i vår Turkiska hörna på kontoret. Ett 20-tal personer tätt, tätt tillsammans på dynorna med fullt fokus på dagens bibeltext. Vi var en minst sagt blandad skara lärjungar från Syd Afrika, Taiwan, Hongkong, Schweiz, Barbados, England, Pakistan, Holland, Tyskland och så Sverige. Vi läste texten från Johannesevangeliet kap. 13:1-17 om och om igen i återkommande vågrörelser. Under reflexion och bön tar vi plats bland lärjungarna omkring det dukade bordet för 2000 år sedan. Vi låter Jesus tvätta våra fötter och torka dem med handduken för att ta emot den renhet som bara och endast han kan ge. Vi stannar upp inför det oerhörda och tar emot Sonen som av Fadern har sänts in i världen för att tjäna och ge sitt liv till befrielse för många. Genom mottagandet blir vi en del av sändningen i världen som fortgår och pågår i vågor mot jordens yttersta gräns.

På de till synes ändlösa TV programmen i ingången på påskhelgen handlar det mesta om matlagning, middagsbjudningar, vad man ska dricka och hur våra ombonade hus ska smyckas. Så rikt… och så fattigt på samma gång. Vackra och välsminkade människor som åtminstone verkar stå utanför erfarenheten av att vara omfamnad av universums skapare. Det finns liksom inget fönster öppet i den riktningen trots välplanerade program.

När jag senare äter påskmåltidslunch med teamet, med tillagat lamm dagen till ära, känner jag mig som en av världens rikaste. Utmaningarna är många, världen blöder och vi ber Gud om fler arbetare MEN nu är det påsk och framförallt tid att tillsammans söka ta in, ta emot och ge vidare det oerhörda – världshistoriens epicenter – Jesus Kristus utgiven för världen.

/Martin