Evangeliet för första gången!

, i Martins blogg

Vårt svenska outreachteam har återvänt till Sverige efter 12 dagar tillsammans här i Mellanöstern. Själv dröjer jag kvar några dagar i landet här. Intensiva dagar ligger bakom för oss och vi går vidare många nya intryck! Här några händelser och reflektioner:

- Som alltid slås vi av hur snabbt vi växer samman som ett team omkring Mästaren och det uppdrag han kallat oss in i. Bönen och samlingen inåt binder oss samman för att uttrycka evangeliet utåt. Alla åldrar får plats. Den yngste har varit 1 år, den äldste laddar för 60-årsfest nästa år! Under fler picknick utflykter tillsammans ut i parker, där delar av lokalbefolkningen tillbringar helgerna, har vårt mixade team öppnat alla möjliga dörrar i mötet med människor. Några barn hoppar rep och studsar boll, ett gäng spelar kubb och öppnar upp för nyfikna åskådare som snabbt samlas. Mat delas och ett och annat NT når nya människor för första gången.

- Ett tillsynes slumpartat möte, som vi är övertygade om att Gud regisserade, ledde vid ett tillfälle till att en kvinna i vårt team delade sin livsberättelse av kamp, glädje och nytt liv i Kristus. De blev sittande en lång stund på ett av stadens otaliga kafé med ett glas te i handen. Kvinnan fångades av Guds påtagliga närvaro och ingripande i den livsberättelse som delades. Några dagar senare besökte hon för första gången en av de få församlingar som finns i landet. Där bevittnade hon en dopförrättning och såg med egna ögon hur människor av hennes eget kött och blod bekände sin tro på Jesus och förenades med hans död och uppståndelse.

- Vad inspirerade vi blev av långtidsarbetare på plats här! Flera av dem planterade sina liv här för länge sedan – och har blivit kvar! Någon för 12 år sedan, en annan för 28 år sedan! Här lever de sin vardag fortsätter dela berättelsen om Jesus. En av dem följe med oss ut på gatorna vid ett tillfälle för att ännu en gång dela skatten med människor som vi är mottagare av. Vi delade upp oss i mindre team om 3-4 stycken utrustade med bibeldelar och mindre traktat. Vi sökte kontakt med människor och frågade om vi fick be för dem och deras land. Här är det inte ovanligt att folk tacksamt tar emot en sådan möjlighet och det öppnar inte sällan upp för samtal om livet och Gud. Här öppnar många gärna händerna spontant mot himlen för att sedan föra dem över ansiktet vid ordet "amen" som ett tecken på att man tar emot välsignelse från Gud.

- En av mina personliga höjdpunkter var att möta en gammal vän här som jag inte mött på 5-6 år. Jag hade själv möjligheten att vara med på hans dop och se honom växa som lärjunge för 13 år sedan. Idag är han + 30 år och del av en liten församlingsplantering här mitt i miljonstaden.

Nu tar vi sommarledigt här på bloggposten och får anledning att återkomma under TeenStreet i Tyskland i slutet av juli. Vi är omkring 300 svenskar som laddar inför en härlig vecka tillsammans.

Med varma hälsningar/
Martin