Mellanöstern: Lärjungar formas i steget

Martin och Anna är i norra mellanöstern och leder ett ungt team från Jönköping. Så här berättar de på deras sista dag tillsammans:

En grupp människor drar till sig en större grupp människor.

Detta gäller överlag runt vår värld men inte mindre i den stad i norra Mellanöstern där jag befinner mig under påskveckan med en svensk grupp.

vi delar goda nyheter

Svenskar i cirkel för evangeliet 

Naturlagen om att en grupp drar till sig en större grupp kan användas för evangeliets sak. 

Vi svenskar samlas i en halvcirkel omkring en person som berättar en story på lokalspråket som mynnar ut i en presentation av evangeliet. Snart är vi en folksamling omkring berättaren och när berättelsen är slut delar vi ut olika presentationer av evangeliet genom broschyrer.

En man jag pratade med idag berättade att han varit i kontakt med en grupp kristna i staden för en tid sedan men tappat kontakten. Genom nya kontaktuppgifter hoppas jag att han ska finna vägen i sitt sökande.

"Gör oss till ett!"

Det är inte den första gruppen jag tar med ut i världen på det här sättet, men säkert den med lägst medelålder. Flera går i högstadiet och andra i gymnasiet.

Under veckorna innan och över resan ber vi följande bön tillsammans. "Fader, gör oss till ett, låt oss lära känna Jesus och reflektera honom för andra på vår väg".

Flera starka personliga berättelser från personer som lever och arbetar här bland folket vi besöker öppnar nya fönster mot situationen i världen och livet med Jesus.

Musslor och moskéer för första gången

På en sån här resa gör flera personer i gruppen olika saker för första gången. Äter musslor fiskade direkt ur havet, besöker en moské, försöker dela med sig av evangeliet med människor som inte kan ett ord svenska eller inte ens vet var Sverige ligger, spelar en rollfigur i ett drama, handlar billigt krimskrams i en basar.

Varje gång vi gör något för första gången utvecklas vi och växer.

nyfångade musslor

 Lärjungar i steget

Lärjungar formas i steget, tillsammans med andra när vi läser, reflekterar och agerar på bibelordet.

Den här typen av outreach resor sätter spår i varje deltagare OCH ledare eftersom de i en koncentrerad form tillgodoser fyra viktiga förutsättningar för växt:

Relationer - Upplevelser - Berättelser - Delaktighet.