Egypten: En lång fredag

Ryttargårdkyrkans ungdomar i Egypten

Våran resa började igår då bil och minibuss började rulla mot Arlanda vid 19:45. Planet flög iväg vid 00:30 idag med en enkel mellanlandning i Istanbul, och framme vid Kairo 8:00. Sömn är något vi alla fick brist av denna natt. Men veckan startade igång med kultur info för att vi alla skulle förberedas för den kulturkrock som lätt uppstår när två av ganska olika världar möts. Vi fortsatte att på en  gång börja planera inför morgondagen och det är härligt att som team äntligen få börja arbeta tillsammans.

Till lunch serverades taamia (som är en form av egyptisk falafel i petabröd), och efter det så fortsatte vi ut i staden och fick åka både taxi och tunnelbana. Vårt lilla äventyr slutade i hemmet hos ett underbart par, som för oss berättade om deras arbete här och vad Gud har gjort i deras liv. Det var väldigt intressant och vi blev mycket inspirerande!

Det finns nog inget mer tacksamt sätt att avluta resan första kväll på, än att ha en andakt och reflektera över vad långfredagen verkligen handlar om. Jesus är kärlek!

Nu nalkas god sömn och peppning inför en ny dag!

//kram Ellen

-------------------------------------
Under påsklovet 2015 reser Ryttargårdskyrkans ungdomar till Moldavien och Egypten på teamresor med OM. Här är deras blogg! 

Läs mer om teamresor och hur du kan vara med.