Teenstreet '14 dag 3

Skriven av Joel

IMG_1588.jpg

Klockan slår 6:53. Alarmet ringer på väckarklockan i mobilen och en ny dag på Teenstreet börjar.

Efter att jag gnuggat sanden ur ögonen och en snabb dusch börjar Coachens första och ytterst viktiga uppgift för dagen. Det är dags att väcka tonåringarna. Det är en konst som kräver sin man. Det gäller att lyckas ligga inom det finkänsliga området där man inte skrämmer livet ur dem men samtidigt lyckas väcka tonåringarna ur sin djupa dvala. Från tre års erfarenhet har jag lyckats samlat på sig några knep och till slut när jag ruskat fram ett livstecken från varje tonåring ber jag en bön att de ska hålla sig vakna och sen kan jag äntligen unna mig en frukost.

Mitt namn är Joel Lundqvist och jag gör som sagt mitt tredje år som Coach för grupp tonåringar på Teenstreet. Min uppgift är att fungera som en fast hållpunkt under veckan för tonåringarna. Tillsammans med tonåringarna gör vi en djupdykning i den undervisning vi får under veckan i särskilda samlingar för diskussion och egen bibelläsning.

Temat för årets läger är ”Open” och betonar att vägen till Jesus alltid är öppen. Varje dag betonas olika vinklar av budskapet och det är en fantastisk möjlighet att få stå på första parkett och se hur Gud talar till tonåringarna genom den kreativa och bibelgrundade undervisningen som leveras i smockfull idrottsarena.

Mellan morgonrutiner och undervisningspassen hinns det också med en hel del annat. Det spelas fotboll, spelas spel, seminarium besöks, glass äts och det finns otroligt mycket tid för att kunna lära känna varandra på djupet.

Det är en helt otrolig vecka helt enkelt och än är det mycket kvar!