Teenstreet '14 dag 4

Skriven av John

Namn : John Björkehed, Roll: M&M, Antal TS-läger: 11

Fyratusenfyrahundra par fötter över tyska kakelplattor, fyratusenfyrahundra hungriga magar i kö för dagens schnitzel, fyratusenfyrahundra röster som bubblar och babblar på en ansenlig mängd olika språk, fyratusenfyrahundra olika personer på samma plats. Detta är Teenstreet!

Vad är det som får en sådan folkmassa att samlas en vecka i ett tyskt konferenscenter? Vad har vi gemensamt?

Jesus!

Vissa har vandrat länge med Honom, vissa bara ett tag, vissa vill lära känna Honom, medan vissa inte riktigt vet vad de vill. Men här är vi, och en sak är säker. Jesus är också här och Han jobbar. Han verkar. Det är detta som får mig att om och om igen åka tillbaka till denna plats. Att få vara med och se människor förvandlas av levande Gud. Vittnesbörden avlöser varandra och går inte att räkna.

I år har jag fått möjligheten att jobba som M&M. Det innebär en hel del olika uppgifter, men en av dem (min favorit) är att man får agera förebedjare under kvällsmötena. Och en kväll under veckan nu fick jag förmånen att be med en kille, en kille som Gud har sökt ett bra tag. En kille med en längtan efter att få lära känna Jesus. Igår tog han steget, det största steget man kan ta. Ett steg med evig påverkan. Han beslutade sig för att följa Jesus. Wow!! Det finns inget större än det.

Idag är det onsdag. Om två dagar är Teenstreet slut. Fyratusenfyrahundra par fötter kommer så småningom att droppa av, fyratusenfyrahundra hungriga magar kommer att återvända hem, fyratusenfyrahundra röster kommer än en gång att befinna sig i alla jordens olika hörn.

Men fyratusenfyrahundra personer kommer aldrig att vara sig lika igen.

/en tacksam John