Teenstreet '14 dag 5

Skriven av Jonathan S

Dag 5 (av lägret, nr 13 för min del) - Tjänande

10505373_10203277040421004_5512295365444311417_n.jpg

Backstage, näst sista kvällen.

Jag sitter och lutar mig på en EU-pall och känner veckans trötthet komma över en.

Jag som skriver heter Jonathan Segerberg och detta är mitt tredje år på Teenstreet. Jag jobbar andra året som Service team på Global Village.

Global Village är ett koncept som hittades på för att visa på Guds storhet på en missionsresa utan att lämna Teenstreet. Genom smart belysning, stämningsfulla ljudspår och grymma skådespelare lyckas vi med Guds hjälp återskapa just detta, en missionsresa. Du blir inslungad i en trasig värld med uppdraget att reflektera Jesus, ett lätt men samtidigt svårt uppdrag.

Serviceteam handlar om att ge tillbaka. Under åren du själv var Teen tjänade andra dig, och nu är det din tur att tjäna de yngre. (Jag var aldrig Teen, jag tjänar bara ;))

Många kommer tidigare på setup week: en vecka innan lägret börjar för att hjälpa till att fixa i ordning allt vad ett läger i den här kalibern betyder.

Så också jag, där av dag 13.

Jag slutar aldrig förvånas över tjänande, något som vid första åsyn känns som att det inte kommer ge dig någonting. Men när du pratar med en person, eller hör historier om vad Gud har gjort i personers liv känns tjänandet helt plötsligt som en välsignelse.  Tänk att jag, lite brädor och tid kan få vara med att hjälpa till med byggandet av det nya riket.

22:51.

1:19min kvar tills ansiktet i luftmadrassen

//Jonathan Segerberg