Ts-helg'15 lördag kväll

Skriven av Elisa

Elisa Karlsson

En hälsning från Elisa Karlsson, 18 år, Örebro.

Det var med stor förväntan som jag tittade mot Råslätts kyrka precis efter vi hade parkerat efter tre timmars bilresa. Jag förväntade mig mycket av människorna som jag skulle få träffa på nytt, att få bli inspirerad och få skratta med dem, men jag förväntade mig inte mycket av Gud. Jag tänkte att det skulle bli en trevlig stund, men inte en stund därGud skulle möta mig på ett ’nytt och spännande’ sätt.

Jag hade, innan jag började åka mot Råslätt, haft en utmanande vecka fylld med både glädje och sorg. Det tog mig inte lång tid på fredagens lovsångsmöte, Throne Room, att gå ut för att jag kände att jag inte hade tillräckligt med kraft för att bara sitta. Jag tänkte nog, med lite kaxighet i mig, att jag som går bibelskola inte behövde höra mer undervisning om vikten av bibeln. Så jag gick ut, för att kunna slappna av, för att kunna andas och för att kunna sluta tänka, bara för en kort stund.

Men det var idag, på lördagens kvällsmöte, som jag insåg att mötet var så mycket mer än bara undervisning, jag hade nog glömt det efter en vecka med undervisning och inte så mycket skratt, eller ja, jämfört med den vanliga flummiga vardagen. Jag fick möta Gud genom lovsång, genom bön med och för vänner, genom någonting så enkelt som mina andetag. Det var inte ett Guds möte som jag har haft på tidigare läger, det var inte det här stora och spektakulära som jag kanske önskade få, men det var ett Gudsmöte där jag fick vila i Guds närvaro.

Än en gång fick jag uppleva hur Gud lyfte bort min oro, min börda och min sorg. Jag kände hur ångesten jag hade känt sen kvällen innan lyftes bort sakta. Jag kände hur jag fick lämna allt jag hade och allt jag var (och fortfarande är) i Guds händer och hur Han mötte mig i min trötthet. Och jag tror Gud även mötte mig genom mina samtal och mina vänner, genom alla hälsningar, alla kramar. Han var med och styrkte mig på de mest banala sätten, Han gav mig av vad jag behövde.

---------------------------------------------------------------------------------
Drygt 200 tonåringar och ledare på plats, vilken fest! 23-25 jan har vi Teenstreet-helg i Jönköping: en kombinerad återträff från förra årets tonårsläger och pepphelg för nya och gamla teenstreetare inför årets läger. Läs mer om lägret på teenstreet.se