Ts-helg'15 söndag

Skriven av Allan

Allan Likhaya

Temat för helgen var written. Det centrala budskapet var bibeln och hur vi som kristna kan förhålla oss till den. Jag har varit på Teenstreet fem gånger och på återträffar fyra gånger och jag lär mig ändå så oerhört mycket varje gång jag är här. Ewaut och Ally var det som predikade för oss och de hade koll på läget.

Första dagen handlade predikan om hur Guds ord står där, i bibeln, helt öppet för oss att ta del av. Om man förstår detta ställs bibeln i ett nytt ljus. Gud talar direkt till oss och varje ord, varje löfte, är personligt riktat till dig och mig.

Vad gör vi med den kunskapen? Att Gud, skaparen av allt, har skrivit ned meddelanden till oss? Det självklara. Gör som han säger åt oss i Ordspråksboken 7, och håller hans bud, skriver dem på våra hjärtans tavlor. Då kommer saker hända. Då kommer liv förändras.

Det goa med Gud är att han fortsätter jobba med en och är evigt tålmodig. Visst, ibland trampar man snett men även då är han kvar.

Jag är oerhört taggad på den kommande veckan, månaden, året för det är en tid då jag hoppas kunna skriva in bibelns ord i mitt hjärta, fortsätta vandra med Jesus, och vara jordens ljus och salt precis som han kallade oss till att vara.

//Allan Likhaya, 19 år, Forserum.

---------------------------------------------------------------------------------
Drygt 200 tonåringar och ledare på plats, vilken fest! 23-25 jan har vi Teenstreet-helg i Jönköping: en kombinerad återträff från förra årets tonårsläger och pepphelg för nya och gamla teenstreetare inför årets läger. Läs mer om lägret på teenstreet.se