Teenstreet '15, dag 2

Skriven av Sara Åblad

Hallå!

Jag heter Sara Åblad, är en artonårig tjej från Linköping och är här på TeenStreet som tonåring för sjätte året i rad.

Det finns väldigt många anledningar varför jag väljer att komma tillbaka år efter år, och en av anledningarna är mötena.

Efter frukost börjar dagen med möte i Mainhall, den stora hallen där alla tonåringar, coacher och de i service team som är lediga, samlas för att tävla, höra på dagens undervisning och lovsjunga Gud.

Årets tema för hela lägret är HOME, och jag gillar det massor. HOME handlar om att ha sitt hem hos Gud, att man först när man är hemma och innanför dörren hos Gud kan få ta del av allting som han vill erbjuda oss. De som jag har diskuterat temat med håller med mig om att det känns väldigt aktuellt i allas våra liv.

Idag och igår introducerades temat av Josh och Debbie, de som håller i undervisningen, som förklarade med olika bilder om hur det kan kännas att vara hemma. För många, inklusive mig, är ett hem en plats där man känner sig trygg. Josh och Debbie, berättade om när Jesus och lärljungarna var i en båt ute på vattnet när det började storma. Lärljungarna flippade ur men Jesus låg och sov, för han hade sitt hem hos Gud och kunde därför känna sig trygg trots att det stormade ordentligt.

Så mina förhoppningar på den här veckan är att jag ska kunna känna mig lika trygg som Jesus och veta att jag är hemma hos Gud. Innan den här veckan är över ska jag ha tagit steget över tröskeln till Guds hem för att stanna där i trygghet.

Förhoppningsvis kommer jag också ha lite bättre koll på vad mer det kan innebära att vara hemma hos Gud, men av det jag hört idag så är jag väldigt lockad av att få komma hem, och då menar jag inte komma hem som att komma hem till himmelen utan att komma hem och vara i Guds närvaro hela tiden när att jag lever mitt vanliga liv i skolan, kyrkan och bland kompisar.

Förutom att undervisningen är väldigt bra så är stämmningen på TeenStreet väldigt bra. Därför tänker jag nu gå runt på området och njuta av hur människor från olika länder samlas i ringar och dansar, sjunger lovsång eller bara pratar med varandra.

Ha det super!

/Sara Åblad, sjätte gången på TeenStreet