Teenstreet '16, dag 1

Skriven av Magdalena

Magdalena på Teenstreet

Över 3500 tonåringar och ledare från hela Euoropa är äntligen på plats – Teenstreet 2016 har officiellt börjat!

Vi lämnade Sverige sent igår kväll och efter 12 timmars bussresa (åtminstone jag som åkte från Jönköping) var vi äntligen framme i Oldenburg i nordvästra Tyskland. Efter registrering av samtliga deltagare, uppblåsning av luftmadrasser och utforskning av området hoppas jag att de flesta börjar känna sig hemma vid det här laget. Förutom att det är varmt och klibbigt är det fint att vara här!

Om någon timme börjar det första Throne Room, lovsångsmötet och höjdpunkten på kvällarna. Det är otroligt mäktigt med så många människor på samma plats som lovsjunger samma Gud, på samma gång! Kanske, kanske att änglarna i himlen tystnar för en sekund för att lyssna innan de återigen stämmer in i den ständigt pågående sången till Gud, vad vet jag?

Jag är med som M&M – ministry och mentoring och finns till för att stötta coacherna – smågruppsledarna. Min och vår bön för veckan är att tonåringarna ska växa i sin relation till Gud och att många, många ska ta beslut att följa Jesus, kanske för första gången. Det är därför jag åker med på Teenstreet och det är därför jag sover lite för lite och köar lite för mycket till maten och pratar och ber med tonåringar och ledare.

Må Gud beröra många den här veckan!

//Magdalena, 28 år, Jönköping

_________________________________________
* TeenStreet är OM:s internationella tonårsläger för 13-17-åringar. Varje år träffas fler än 3 500 deltagare från hela Europa för att vara med på en vecka med lovsång, bibelstudier, sport, skapande och annat kul. I år är vi i Oldenburg, Tyskland. Visionen är att arbeta tillsammans med Guds församling för att inspirera och utrusta kristna ungdomar till att ha en verklig relation med Jesus och reflektera honom i sin vardag. Läs mer på teenstreet.se.