Jag gillar M&M

M&M är ett  av mina favoritgodisar. Här på TeenStreet står det dock för Ministry & Management (”tjänst och ledning”) och detta år har jag hamnat i rollen som just M&M-ledare. Jag ansvarar, tillsammans med Magnus, för tio st. coacher som i sin tur är ledare för olika smågrupper med tonåringar i. För mig är detta en ny erfarenhet, då jag andra år också har varit coach. Min uppgift nu är att informera, stötta, uppmuntra och finnas till hands för coacherna. Helt enkelt underlätta deras uppgift att leda tonåringarna. Under mina tidigare TeenStreets har jag, likt mina nuvarande coacher, också sovit på luftmadrass i stora logement och levt med en grupp tonårstjejer näst intill dygnet runt under en veckas tid. Jag har diskuterat grabbar, bibelställen och djupa livsfrågor. Jag har stått i kö i över en halvtimme för att sen få vakna till liv i en iskall dusch och jag har på nära håll sett hur Gud förändrat tonåringars liv.

I år lever jag inte riktigt så nära tonåringarna, även om jag omges av dem hela dagarna, och här på området för personalen är duschköerna kortare och varmvattnet har ännu inte tagit slut. Men trots att man inte kommer tonåringarna in på livet så som coacherna gör, får jag vara med om det i tredje hand. Det är spännande att höra coacherna berätta om vad tonåringarna varit med om. Det är mer än en gång jag fått ståpäls och rörts till tårar. En sak är då säker: Gud har fullt upp denna vecka att röra vid dessa tonåringar! Och nånstans mitt i alltihop får jag vara med! Som M&M ser jag även vilket otroligt jobb coacherna gör! De lägger ner sina liv i det här och de bär med tonåringarna i sina tankar och böner mer än bara under denna vecka. Coacherna är hjältar som Gud använder! De är verktyg i Hans stora händer och jag vågar säga att all tid och energi de lägger ner en vecka som denna är av evighetsvärde. Tillsammans med tonåringarna utgör de TeenStreets kärna!

Även om jag stortrivs som M&M, kan jag stundvis sakna att vara mitt bland tonåringarna. I eftermiddags var jag ganska trött och kunde väl ha gått till husvagnen för en stunds lugn och ro, men jag ville liksom vara kvar i allt liv. Jag fick låna en coachs luftmadrass och somnade inne på tjejernas logement, mitt i allt prat om grabbar och djupa livsfrågor. Fatta vad gott jag sov!!!

/AnnaKlara