Vikten av att dela med sig

Under nästan en hel vecka har vi varit här på TeenStreet och fått oss mycket till livs. Både genom att ta emot i samlingar av olika slag och genom att dela med andra i smågrupper, "chat rooms" eller på tu man hand över en kopp kaffe. Igår eftermiddag var i stort sett hela Teenstreet ute på gator och torg i Oldenburg och delade med sig av det till invånarna i stan.
Vad delar man med sig? Ja, i grund och botten delar vi med oss av det vi fått, och vi gör det på grund av den kärlek vi själva har fått uppleva i relationen med Gud och i relationer med andra människor.
Vad har vi fått som vi kan dela med oss av då? Vi har alla talanger och idéer på något område som kan vara till glädje för andra.

Igår eftermiddag fick dessa idéer och talanger fritt spelrum i Oldenburg! Tonåringar med ledare gjorde en massa sköna grejer för att klä i handling de ord de själva fått: Du är värdefull och du är älskad! Här är några exempel på vad som gjordes: några lekte med barn i lekparker och hade ansiktsmålning, några sjöng i en kör på stora torget, några satt ner på bänkar och trottoarer och pratade med människor som såg ensamma ut, några köpte en pizza till en som satt och tiggde, några erbjöd porträttmålning, några hade med sig ett fång rosor och delade ut till människor de mötte, några delade ut bibelord de skrivit ner på små lappar. Ja, jag kunde fortsätta för kreativiteten visste nästan inga gränser.

Idag på morgonen var det verkligen fint att höra om tonåringar som tyckte de själva blev mest välsignade av att få dela med sig! Jag påminns om en liknelse jag hörde för många år sedan om att våra liv kan vara antingen som Galileiska sjön eller som Döda Havet, dvs. levande och blomstrande eller öde och dött. Skillnaden är att det ena vattnet har båda in- och utflöde medan det andra bara har ett inflöde.

För mig blev gårdagen ännu en påminnelse om att mitt utflöde inte handlar om något krystat och konstlat, utan om att finna vägar att dela den kärlek jag upplevt från Gud med andra utifrån mina förutsättningar.

/Ulf