Så var det äntligen dags!

Så var det äntligen dags, TeenStreet’09. Fredag eftermiddag, klockan är 15.00. Bussen avgår från Råslätt för att ansluta till övriga svenskbussar på väg till TeenStreet. Precis när bussdörren stängs får jag syn på en kudde och inser att jag glömt min. Bara att springa hem och hämta. Tur var väl det, 18 timmar på buss utan kudde förstår jag knappt hur man överlever. Annars är ju buss väldans trevligt. Mycket tid att umgås och lära känna varandra.

Ett misslyckat kapningsförsök (till Legoland :), mycket snack, två färjor, en vacker solnedgång över Danmarks slätter och en spellista på iPoden senare infann sig natten. Dröjde säker till tvåtiden innan tystnaden infann sig i bussen. Efter det var det mest bakåtlutade huvuden med öppna munnar som syntes om man spanade bakåt i bussen, en ganska rolig syn.

Lördag morgon stannar vi på en rastplats någonstans längs Autobahn för att sträcka ut mörbultade kroppar, äta lite frukost och träffa våra kompisar i NET-grupperna för första gången. Man kan säga att vi fullkomligt invaderar rastplatsen. Det kryllar av svenskar. Då fattar jag – att vi är ju galet många svenskar i år!

Någon gång typ vid elvatiden stiger vi av bussen i Offenburg på TeenStreetområdet. Värmen slår emot oss och en liten välkomstkommitté av svenskar möter oss! Det första jag hör en av dem säga: vad många ni är! Jo, den där känslan fick jag ju också tidigare på morgonen. Nu har jag hört att vi är 239 svenskar med på TeenStreet i år. 132 av dem är deltagare och andra är ledare/staff med olika uppdrag. Linköping har fördubblat antalet deltagare från förra året, inte illa! Mycket creed till dem! Det utmanar oss andra!

Eftersom resan varit lång (en del startade från Piteå redan i torsdags) så blir lördagen ganska soft för de flesta av oss. Knappt hade väl luftmadrassen pumpats upp förens horisontalläge intagits. En del tog sig till badplatsen en bit utanför området och utmanade några irländare i ”Herren på Täppan(Flotten)” givetvis med svensk seger. Under hela dagen anländer nya deltagare, 2110 tonåringar från 17 nationaliteter. Nu är vi totalt 3611 personer i alla åldrar här som under en vecka ska dela sovrum, kök, matsal, toalett och fotbollsplan. Det kan ju inte bli annat än bra!

Officiellt så drogs TeenStreet’09 igång på lördagkvällen med en smockfull mainhall. Där fanns både förväntansfulla tonåringar och ledare. En härlig syn, önskar du kunde fått se den med egna ögon. Efter en sådan start så ser jag verkligen fram emot att tillsammans med min NET-grupp få upptäcka mer av vem Gud och vad han vill säga till oss var och en! Att växa i tro men också i detta att reflextera honom i mitt liv!

Varma hälsningar (jo det är varmt och gött här)
från
Ellen (Doris) Larsson, Råslätt.

Ps. Ta gärna med oss i dina böner! Be gärna speciellt för våra tonåringar att de verkligen skulle få möta Gud och höra honom tala in i deras liv. Be redan nu att tonåringar när de kommer hem skulle våga fortsätta vandra på den vägen som TeenStreet förhoppningsvis blir en start för. Sverige är i desperat behov av tonåringar som lever TeenStreet året runt! Den internationella hemsidan för Teenstreet hittar du här, med både bilder och videosnuttar.