Födelsedagsfest med 3500

På Teenstreets första hela dag, vaknar jag upp i en sal med 250 förväntansfulla deltagare, till något som ska bli en annorlunda födelsedag. Istället för tårta på sängen, står jag i toakön och skyndar sen iväg till frukosten. Dagens tema är tro; ”Finns det någonting som är omöjligt för Herren?” (1 Mos 18:14). På morgonens iMpossible möte, får vi börja dagen med lovsång och undervisning, vilken härlig start på dagen. I den smågrupp som jag är ledare i är vi sex tonåringar och två coacher (så kallar dom oss ledare), vi pratar om de behov som vi ser omkring oss, hur vill Gud använda oss? Vi får lära oss att det räcker med tro på att Gud kan och kommer använda oss, resten är upp till Honom. Så enkelt men ofta så svårt i praktiken.

Hela förmiddagen går till undervisning och diskussion, fortfarande ingen tårta! Efter lunch är tempot lugnare, vädret är så där som sommaren i Sverige kan vara; lite kallare och lite regn ibland. Det är skönt att sitta under tak och fika. När det är dags för kvällsmat, kommer Ackie och berättar att vi från Linköping ska få äta först av alla, vi måste komma och följa med henne nu. Schysst tänker jag. Lite konstigt bara, här är det 3500 personer som äter i en jättehall och varje måltid är över på en timme, fantastisk tysk effektivitet. Att vi skulle äta först verkar lite lustigt.

Happy Birthday to you, Happy Birthday to you… Jag är grundlurad, hela Linköpingsgänget lyckas överraska mig, jag får fler presenter än när jag fyllde tio! Vilken födelsedag! Det blir en födelsedag jag aldrig glömmer och detta blir garanterat en vecka som jag kommer minnas långt framöver. Ta chansen och följ med på Teenstreet, du får den igen nästa sommar.

Erik Ireståhl