En smågruppsledares dag

07:45 en knack på axeln väcker två dödströtta smågruppsledare från en relativt kort nattsömn. Det pinsamma med situationen är att det är ledarna som har uppgiften att väcka sina tonåringar och inte tvärtom.

Denna incident följs av en frukost förgylld av en inköpt chokladkrämsburk.

Glada i hågen efter sockerintaget går de nyvakna ledarna vidare mot Main Hall där dom möts av beskedet att tjejerna och killarna har separerade möten just idag, och att dom därför är försenade till sin dagliga smågruppsträff.

Dagens tema är tro vs. Oro och bekymmer. Texten dom utgår ifrån är Matt 6:25-34. Definitionen av tro är att man tar Jesu ord för sant och lever ut det; att dagligen kasta sina bördor på Herren och låta honom ta hand om dina bekymmer.

Efter en stund av spännande diskussioner, reflektioner och bön och stillhet inför Gud är träffen slut och det är nu dags för shhh-time: en tyst halvtimme för alla på lägret. Detta är en utmärkt stund att tänka på livet, lyssna på lovsång eller helt enkelt bara vara inför Gud.

Äntligen är det dags för killarnas Main Hall möte. De två smågruppsledarna skuttar glatt iväg mot mötet tillsammans med sina små lärjungar. Dagens undervisning är en fortsättning på den tidigare undervisningen gruppen tagit del av. Nu ligger fokusen på……toalettstolar. Där uppmanas killarna att spola ner sina synder, orosmoment och som sagt bekymmer, i toan för att konkret lägga det bakom sig.

Detta följs upp av en välförtjänt lunch, idag bestående av schnitzel. Efter maten ställs man som lägerdeltagare inför en uppsjö av aktiviteter såsom fotboll och diverse andra bollsporter men även sk. Workshops och seminarier. De två ledarna hade tidigare skrivit upp sig på ett seminarium om profetering som de nu aktivt deltar i.

Uppmuntrade, utmanande, uppmanande och utmattade går de två små ledarna till de internationella kubbmästerskapet mellan Sverige och Belgien, vilket Sverige självklart vinner med grotesk statistik.

Än en gång hungriga styr de sina steg mot ”supper”. Där möts de av en vit klumpig röra som allt för mycket påminner om sörjan de äter i ”The Matrix”. Detta visar sig dock vara ytterst välsmakande och faktiskt rätt mättande.

Uppfyllda med smet tar de sig vidare till ”Throne Room” ett lovsångsmöte, eller snarare en lovsångsfest. Gudsnärvaron är påträngande under denna stund vilket för tankarna till sången som en gång ska ljuda i himlen.

När samlingen är slut tar sig de båda ledarna till den del av lägerområdet där kvällsaktiviteterna äger rum. Där kan man bl a klättra på klättervägg, dansa, gå på konserter, köpa böcker, cd skivor och kläder, dricka cocktails och äta godis samt andra onyttigheter såsom pizza och kebap (ja det heter faktiskt så i Tyskland)

Så efter att ha höjt kalorinivån i sällskap av folk från hela världen har klockan tickat iväg och det är dags för ledarna att bege sig till sovsalarna där den avslutande smågruppssamlingen, som knyter ihop dagens händelser, äger rum. Efter borstade tänder och knäppta händer är dagen slut för smågruppsledarna. God Natt.

Joel Mörling
John Nilsson