En dag på TeenStreet

Onsdag. Wow! Vart ska jag börja?

Trots det dagliga schemat som oftast ser exakt likadant ut som gårdagens, så är ingen dag sig riktigt lik. Visst upprepas de roliga små händelserna nästan varje dag, som till exempel de plötsliga applåderna som bryter ut i matsalen så fort en bänk smäller i golvet eller sekunderna innan shh-time börjar då alla tusentals flickor i samma sal säger "SHHH" hur mycket som helst. (Jag vet ju inte vad som händer inne hos killarna då, men jag kan anta att samma sak händer inne hos dem.) Men det som är mest beundransvärt är att alla, verkligen alla, respekterar att den tiden ska spenderas i tystnad! Det blir knäpptyst så fort signalen har ljudit. Åh, den stunden är så perfekt och välbehövlig. Snälla Teenstreet, ha alltid med den i schemat!
Dagarna fylls också med mysiga stunder på gräsmattan, då folk spelar volleyboll, fotboll, pratar, lär känna varandra och spelar schack med enorma spelpjäser. Det är så grymt häftigt att gå över området och se hur många olika nationaliteter det finns här på lägret! Så många olika språk. Jag vill kunna alla språk som talas här ju, så att man kan bli kompis med varenda en här!

Åter till vad som hände idag:
Dagens tema inkluderade spännande Jesus-berättelser om när han förvandlade två fiskar och fem bröd till en mängd mat som kunde mätta flera tusen personer, och om Sackaios som fick möta honom och tala till honom personligen trots att han var en orättvis liten rik gubbe som oftast bara tänkte på sig själv. Han blev ju garanterat förändrad efter den där dagen med Jesus. Ganska (mega-ultra-super-extremt) coolt att Jesus vill prata med oss också, hur vi än är eller vad vi än har för rykte eller bakgrund. Haha, där fick jag också in ett budskap. Bra va!

Något extra speciellt som hände idag var att det var dags för outreach. Alla lägrets deltagare gick ut till olika platser i Offenburg och gjorde massa saker som vi hoppades skulle värma folkets hjärtan. Jag tror vi lyckades också!

Vi bjöd på fika,  och kommer kanske vara med i den kommande Guiness-record-boken eftersom att vi förmodligen slog rekord i största fikabordet eller något liknande. Riktigt coolt tycker jag! Jag har inte riktigt koll på vad alla deltagarna gjorde under dessa timmar, men jag vet att vattenflaskor och rosor med bibelord delades ut och att grym musik fick låta över torget. Jag och min grupp gjorde även små blombuketter som skulle sättas på fikaborden. Det var så häftigt att se hur många tyskar det var som kom och fikade!

Kvällens möte var hur härligt som helst, det är väldigt svårt att hitta adjektiv som kan beskriva hur bra kvällsmötena i Mainhall är. Wow! Lovsången är så äkta, de sjunger verkligen med hjärtat, och det är så mäktigt att få stå mitt ibland tusentals ungdomar som älskar att lovsjunga Gud. Man känner sig verkligen som hemma då. Den här kvällen var till och med lite extra flashig eftersom att The Outreachband skulle spela in sin nya live-skiva tillsammans med oss. Jätteroligt att vi fick vara med på det!

Nu är klockan 23.03 så jag måste skynda mig med att sluta skriva här. Vi ska ha en mysig liten stund med våra Net-grupper där vi (i alla fall vår grupp) berättar för varandra om dagens "High and Low" och tackar Gud för allt som har hänt under dagen.

Jag ska hälsa från de tokiga OM-ledarna som finns här i tältet! Det är så grymt mysigt här. Vi kan äta våfflor med florsocker på (underbart), dansa salsa, tävla och pyssla på olika sätt. Nu ska jag springa till tjejernas sovsal, och skratta åt när alla ledare försöker få tyst på oss. Ha det gott, och åk på Teenstreet nästa år om du läser detta och inte är här.

HEJDÅ OCH GOD NATT, kram och sov gott och allt var det är.

Johanna