TeenStreet 2013

Då var TeenStreet 2013 igång!

Igår förmiddag anlände 5 svenska bussar till Tyskland efter en lång resa. Många förväntansfulla tonåringar, coacher och ServiceTeamare.

Sammanlagt är vi drygt 300 svenskar på TeenStreet i år vilket är ett nytt rekord. Men det är inte bara Sverige som slår rekord utan hela TeenStreet har växt från ett deltagarantal på 3500 förra året till 4300 i år. Mäktigt!

Gårdagen började väldigt lugnt för våra deltagare, med registrering och att komma på plats i sina sovsalar och tält.

Våra tonåringar och ledare fick även chans att lära känna varandra i sina grupper som dom kommer spendera mycket tid med under veckan. 

Efter lugn och ro så träffades vi svenskar på vårt första sverige möte med info och annat kul som kan vara bra att veta. Kul med alla svenskar samlade på ett och samma ställe och att få se förväntan och glädjen från såväl ungdomar som ledare.

Därefter var det dags för första mötet under TeenStreet 2013. Josh och Debs (amerikanskt par som leder undervisningen från scenen under veckan) hälsar alla välkomna, vi sjunger lovsång tillsammans och får ta del av årets tema för TeenStreet som är >>MORE. Mötena under TeenStreet är något alldeles extra och personligen så känner jag som skriver detta bara stor nåd att få ta del av det och att på ett så starkt sätt få känna Guds närvaro, det är häftigt.

 

Årets tema för TeenStreet är alltså >>MORE där vi utgår från Efesierbrevet 3:20 som talar om att Gud som verkar i oss med sin kraft och att Han förmår göra mycket mer än vi kan begära eller tänka. 

Jag tycker att det är klockrent. Alltför ofta tror jag att vi lägger Gud i en liten låda. Att vi begränsar Honom. "Gud fixa de här åt mig så blir jag lycklig", "Lös det här problemet så kan jag följa dig sen". När vi i själva verket har en Gud som förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka.

"Mina planer är inte era planer och era vägar är inte mina vägar säger Herren. Liksom himlen är högt över jorden så är mina vägar högt över era vägar, mina planer högt över era planer" Jesaja 55:8-9

Min förhoppning är att vi den här TS-veckan och för alla framtid ska våga lägga våra liv fullt ut i Guds händer för Hans planer för oss är oändliga och ger vi allt till Honom så finns det inga begränsningar för vad vi kan åstadkomma. Han kommer göra >>MER än vad vi kan förstå.

 

David Karlsson

Svensk hemkontorsrepresentant på TeenStreet