Från en coachs perspektiv.

Hej! Här kommer några rader från en svensk coach. ”Vad är en coach?” kanske du tänker. Och här kommer svaret ifrån en livslevande coach på TS13! En coach har hand om cirka 6 tonåringar, vilket utgör den så kallade Net-gruppen. Net-gruppen är Teenstreets kärna. Med dessa människor sover man med, delar livet, har bibelstudier, har fruktansvärt kul med osv. I Net-grupperna är man från samma land o samma kön. Som coach är man ledare för gruppen.
 
Så mina dagar börjar med att jag vaknar o sen väcker jag mina girls (eller jag försöker väcka dom, de är ganska svårväckta och jag är ganska mild på rösten.) Sen äter man frulle i den stora (läs: gigantiska) matsalen! I år har matsedeln avanserats till att man kan få risgrynsgröt på morgornarna, yeeey! Efter frullen så träffas vi coacher i våra M&M-grupper. Det är cirka 10 coacher plus ledarna för oss, en man o en kvinna. Vi pratar om hur vi har det o hur våra tonåringar har det. Vi ber för varann o får livsviktig information så att vi klarar av ännu en dag på TS. Sen är det dags för möte då vi alla möts i mainhall o lyssnar till fantastisk undervisning som handlar om att Gud är så mycket MER än vad vi tror o kan föreställa oss och vi lovsjunger vår fantastiska pappa i himlen!

Sen har vi shh-time. Hela området blir tyst o man kan äntligen höra sina egna tankar! Om man då är en rutinerad Teenstreetare så går man direkt o paxar stolar/pallar så att när Shh-timen är slut så har man redan förberett platsen där smågruppssamlingen ska äga rum för det är nämligen dags för NET 1. NET 1 är bibelstudiet man har med gruppen. Vi diskuterar olika ämnen som tagits upp på mötet, läser i bibeln, ber för varann, delar erfarenheter o tankar o så. Sen får även tonåringarna gå iväg o ha egentid med Gud. Sen är det lunch o då kan man passa på att käka med sina tonåringar o lära känna dom bättre! På eftermiddagen kan man göra precis vad man vill. Typ. Bara man håller sig till reglerna. Som coach dricker man kaffe i Staff café eller kanske tar en o en tid med tonåringarna eller kanske passar på o möter upp någon av de fantastiska ledarna som finns här o som man inte träffar allt för ofta.

Kvällsmat äter man o sen är det dags för Throne room. Lovsångsmötet som är mångas höjdpunkt på dagen. Där är det verkligen fokus på att lovsjunga o gensvara på det som Gud gjort o sagt till en under dagen. Så underbart att få stå tillsammans med så många andra som älskar Jesus o bara upphöja honom! Och det är frihet som råder så man får sjunga, dansa, böja knä, måla, sträcka sina händer eller bara ligga ner o vara i Guds närvaro. Som coach får man vara beredd på att finnas som förebedjare för sina tonåringar och man kan även passa på att få förbön själv från nån i böne-teamet! Ett hett tips!

Efter Throne room så är det fri tid. Man käkar pommes, hänger med skönt folk, chillar i Staff café o så vidare. Efter att dörrarna stängts o alla gjort sig redo för natten så är det dags för Net-samling igen. Man avslutar dagen tillsammans med sin grupp. I min grupp så kör vi dagens high, low & god-thing. Igår var det så underbart för tidigare på dagen när vi hade gruppsamling så pratade vi om att höra Guds röst o hur man brukar höra Gud tala till en o så. Dom flesta tonåringarna i min grupp tyckte det var svårt att lyssna till Gud, höra honom o lita på att det var Han som talade. Innan vi skulle sova samma dag så visar det sig att nästan allas God-thing för dagen var att de på ett eller annat sätt fått höra Gud tala till dem. Så fantastiskt!! Som coach känner man bara: yeaaah! Wooow! Tack Gud!! Denna stund är nog min favorit-stund på dagen. Att få höra tjejerna prata om dagen o vad de har fått uppleva ihop med Gud. Thats amazing!! Så nu till er, som funderar på vad ni ska göra på TS nästa år vill jag slå ett slag för att vara Coach! Även om man blir fett trött o ibland är det sjukt jobbigt så är det så fantastiskt! Du får se unga människor komma närmre Gud och bli ännu mer sig själva. Samtidigt som du åker hit för att tjäna o ge till andra människor så får du sjukt mycket tillbaka!
/Hon som är coach till de grymmast girlsen på hela TS!