Hur ber jag för Paris?

Skriven av Magdalena Carlén, i Sverige

...och Beirut? Och Aleppo, och Bagdad och en värld där ondskan härjar?

Be för Paris, Beirut och Aleppo

Mike Evans*, föreståndare för Evangile 21, den franska grenen av The Gospel Coalition, ger vägledning. Hela artikeln har tidigare publicerats på evangeliecentrerat.se/hur-man-ber-for-paris

Hela Frankrike, men i synnerhet Paris, försöker komma till rätta med den värsta terrorattacken i landet på länge. Sex attacker, som ägde rum nästan på samma gång, har resulterat i 129 döda och över 350 skadade, och nästan 100 som befinner sig i ett kritiskt tillstånd.

Hur bör vi reagera som kristna?

1. Sörj med dem som sörjer.

Familjer har förlorat nära och kära; många har blivit allvarligt eller permanent skadade och står inför en osäker framtid. Be för församlingarna i parisområdet där de når ut till familjer, grannar och vänner som fallit offer för dessa attacker, så att de inte bara hjälper dem att återuppbygga sina liv utan också peka på evangeliet om Jesus Kristus.

2. Be för våra ledare.

President Hollande, tillsammans med hans regering, i samråd med hans rådgivare och militära ledare, men också hans politiska motståndare, kommer behöva fatta svåra beslut i de kommande dagarna. Många av dessa beslut kommer ha långtgående konsekvenser, så be därför för vishet så att de i ödmjukhet kan söka främja rättvisa och fred snarare än hämnd.

3. Var fredsmäklare.

Förståeligt nog fruktar Frankrikes stora muslimska befolkning repressalier och urskillningslösa hämndaktioner och våld. Sådan ilska har ofta lett till en upptrappning av våldet. Be att vi kan nå ut till våra muslimska vänner och grannar med vänliga handlingar men framför allt med budskapet om ”Fridsfursten”.

4. Skäms inte för din övertygelse att Gud är suverän.

Historien är full av påminnelser om att fiendens otyglade ilska är det som ger evangeliet möjlighet till framgång. Nyligen läste jag en gripande redogörelse om otaliga muslimer som blivit omvända i David Garrisons bok A Wind in the House of Islam. Många muslimer kan inte känna igen sig i de skandalösa dåd som begås i islams namn, och detta har varit Guds suveräna medel för att dra hundratusentals av dessa till tro på Jesus Kristus.

Döden är plötsligt verklig. Frågor om ondskan är många när vi står inför otänkbart och urskillningslöst våld. Nu är det tid att förkunna evangeliet om Jesus Kristus som aldrig förr.

___________________________________________________________________
*Mike Evans är föreståndare för Evangile 21, den franska grenen av The Gospel Coalition. Han föddes i Storbritannien och kom till Frankrike 1963 för att arbeta under en sommarmånad med Operation Mission (OM). Han fortsatte med detta arbete i 20 år och ledde år 1967 de första långtidsteamen av denna rörelse i Frankrike. Han blev föreståndare för Geneva Bible Institute år 1992. Han och hans hustru Sylvia har fem barn och de är stolta farföräldrar till 17 barnbarn.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »