Han började le - Malmö

Skriven av OM Sverige, i Sverige

Ett OM-team arbetade ett par veckor i augusti i Malmö.


Ignite-teamet ägnade långa timmar åt att försöka vittna för folkmassorna under Malmöfestivalen, men det visade sig vara tufft. "Många bara gick förbi oss, ignorerade oss helt eller till och med svor åt oss", berättar australiensiska teammedlemmen Katy.

Men Michael, från USA, talade i en timme med en äldre svensk man han mötte på gatan. "Jonny berättade att hans fru hade dött, och han hade varit på sjukhuset nyligen efter att ha försökt begå självmord. Jag gick igenom grunderna av evangeliet med honom och han lyssnade verkligen. När jag frågade om han ville ta emot Jesus i sitt liv så var han redo. Han bad och bekände sin synd och sina problem med alkohol. Och när han bad började han att le. Efteråt verkade han som en ny människa. "

 

Ca 80.000 av Malmös 300.000 invånare är invandrare, och 60.000 är muslimer. Förorten Rosengård kallas lokalt för "ghettot" och är hem för nästan 20.000 invandrare och nästan hälften av dem är arbetslösa. Tack vare ett OM "Love Europe"-team som knackade dörr i området för ca 17 år sedan, har en församling faktiskt grundats i Rosengård.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »