Dag ut och dag in

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

Flood_damaged_houses_in_Pakistan

Arbetet bland översvämningens offer i Pakistan pågår dag ut och dag in och ständigt kommer nya rapporter. Hittills har OM-teamen delat ut mat till 4.553 familjer och behandlat 3,768 patienter. Men det händer också andra saker under arbetets gång...

Eid-hälsningar
I ett översvämningsdrabbat området i södra Pakistan, var det en av OM-teamets medlemmar som med sin familj besökte några familjer för att ge dem hälsningar till Eid (festen då man firar slutet av Ramadan). Dessa familjer var mycket glada över att någon tagit sig tid med dem medan de befann sig så långt hemifrån. De sa, "Vi kommer aldrig att glömma detta ögonblick: när vi var hungriga, gav ni oss mat och besökte oss."

Bönesvar
OM-teamet i söder mötte en man på en däck verkstad. De gav honom ett exemplar av Nya testamentet. Några dagar senare mötte mannen teamet igen och sade till dem: "När jag läste om de mirakel som Jesus gjorde, tänkte jag på att be för min sjuka släkting. Jag sa: "Gud, om kraften i Jesus fortfarande fungerar kan du bota honom." Samma dag blev den sjuka släktingen frisk.

Teamet fick också ett annat svar på bön när några av översvämningarnas flyktingar ställdes inför omedelbar avhysning från en lokal skola, men fick tillstånd av regeringen att stanna kvar tills alternativa bostäder dyker upp.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »