Ett sökande efter svar - Nepal

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

Två utländska volontärer med OM Nepal vandrade i norra distriktet och distribuerade kristna böcker medan de gick. De fann ett par församlingar längs vägen och stannade för att dricka te och dela kontaktinformation med en lokal pastor.

Tre månader senare, efter att de kommit tillbaka till Kathmandu, fick de ett telefonsamtal från hustrun till pastorn som de hade träffat på färden. Hon berättade att efter att de hade passerat genom området, hade två män kommit till kyrkan. Männen berättade för pastorn att två utländska kvinnor hade gett dem böcker, och de ville veta mer om vad de hade läst. De hade sökt i området och hittade till slut kyrkan. Strax efter, accepterade båda männen Kristus som sin frälsare och lät döpa sig.

Prisa Gud för dessa nya bröder i Kristus! Prisa Gud för denna lokala församling och vandrarnas vittnesbörd. Be om Guds välsignelse över denna pastor, hans familj och församlingen. Be att fler precis som dessa män kommer att försöka förstå Guds ord.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »