OM i Japan rapporterar

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

I den nordöstra delen av Japan, där jordbävningen och tsunamin slog till allra hårdast, finns inte många församlingar, men det finns några, inklusive ett fåtal som får våra nyhetsbrev. När vi kontaktade dem, svarade en Baptist församling i Sendai på vårt erbjudande om hjälp. Vi satte genast av med en bil full med mat, vatten och fotogen, med syfte att få bättre insikt i behoven där.
En annan församling vi besökte är hemförsamling till några missionärsvänner i Turkiet. Det var fantastiskt att få se att dessa två kyrkor är ok, och att alla dess medlemmar är oskadda, även om vissa har förlorat allt de ägde. En medlem hade blivit tvungen att klättra upp på en vattentank på taket på sitt hus för att undkomma tsunamin. En helikopter kom för att rädda henne!
Så snart församlingarnas ledare kunnat organisera sina hjälpinsatser är vi redo att hjälpa till. Det är inte lätt för dem att identifiera de största behoven just nu, eftersom många vägar fortfarande är stängda av regeringen tills de kunnat röjas upp. Bränsle är fortfarande en bristvara och de som övervakar flyktingförläggningarna är helt enkelt överväldigade. Fortsätt att be för alla inblandade.
Be för många av de förläggningar som inte har tillräckligt med mat och vatten just nu. Vi hoppas kunna ta dit en lastbil fylld med mat, vatten och andra förnödenheter någon av de kommande dagarna.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »