En sällsynt möjlighet att resa och lära - Bangladesh

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

Åtta unga kvinnor kom för att lära sig färdigheter, för att hjälpa dem att få jobb och samtidigt fick de studera Guds ord. För en dam, Zoni var detta en stor upplevelse. Hon hade aldrig rest utanför sin egen hembygd förut, och allt var nytt och annorlunda. Inte heller hade hon någonsin träffat troende som hon inte kände, förrän nu, inte många kände till hennes tro på Jesus.

När de började sina studier fick Zoni lära sig nya sanningar från Guds ord. De åtta nya troende studerade på morgonen och samlades sedan med en instruktör för att diskutera vad de lärt sig. Guds storhet och rikedomen i hans kärlek berörde deras hjärtan.

På eftermiddagarna fick Zoni och de andra kvinnorna lära sig att behärska tillskärning och sömnad i olika material. Inledningsvis var det en utmaning att använda symaskinen, men snart kunde brummandet från maskinerna höras utanför klassrummet. Inom en kort tid kunde de tillverka kläder för barn och kvinnor.

När Zoni besökte sitt hem under fyra månaders kursen, tog hon en del av kursmaterialet med sig. Hennes far visste inte så mycket om de goda nyheterna, men han såg hennes böcker och började läsa dem. Ju mer han läste, desto mer imponerad blev han. I slutet av ledigheten, var han mycket glad att Zoni fick återvända för att lära sig mer om Gud och leva ett liv som behagar Honom.

På landsbygden i Bangladesh finns det kvinnor som engagerar sig för att lära andra kvinnor. Att utrusta kvinnor genom lärjungaträning gör att fler gemenskaper kan upprättas. Be gärna för Zoni och de andra kvinnorna som deltog i sömnads- och lärjungaskapskursen. Be att många kommer att ta med vad de lärt sig och använda det till att göra andra till lärjungar.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »