OM hjälper översvämningarnas offer - Thailand

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

De aktuella översvämningarna i Thailand är de värsta landet har sett på 50 år. Tjugoåtta provinser rapporteras att ha översvämmats, vilket påverkar 1,2 miljoner hektar jordbruksmark. Vattnet är förorenat, vilket gör att många människor lider av hudutslag och andra sjukdomar.

Staden Ayutthaya, en bit uppför floden Chao Phraya från Bangkok, har blivit översvämmad.
OM Thailand planerar att skicka ett hjälpteam dit och till Ang Thong provinsen. Man rapporterar att en troende, Ae, återvände till sitt hem i Ayutthaya för att upptäcka att vattnet stod ca 2 meter högt i huset. Hennes familj var strandsatta i det övre rummet, utan rinnande vatten.

Eftersom det enda sättet att komma in i staden är med båt, planerar Ae:s far att ta en båt för att plocka upp leveranser när OM Thailands Young Pro ska göra en kartläggning av området nu i veckan.

Vänligen be för de människor som drabbats av översvämningarna. Be för OM Thailand som försöker arbeta med nödhjälp. Be att Herren rör vid hjärtan hos den thailändska befolkningen genom den kärlek OM Thailand förmedlar.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »