Översvämningarna - Thailand

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 

De östra, västra och norra delarna av Bangkok är fortfarande under vatten. På grund av översvämningen har man senarelagt skolstarten en månad och oron är stor för hälsoproblem och inflation. Men den goda nyheten är att vattennivån har börjat sjunka. Distrikten nära den internationella flygplatsen och centrum är torra så vi har normal trafik. Bangmotförsamlingen har utgjort ett centrum när det handlar om att distribuera mat och förnödenheter. OM i Thailand distribuerar mat och ekonomiskt stöd till kyrkor som fungerar som flyktingförläggningar. OM Thailand förbereder sig också för att hjälpa till att städa upp efter hand som vattnet rinner undan. Detta är inte en naturkatastrof, det är människans verk och hur länge översvämningen ska vara beror på om regeringen kommer att släppa ut mer vatten från dammar i floden. Be för OM om vishet under översvämningarna och om enhet för det thailändska folket.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

Sana mötte Jesus i en dröm

Skrivet av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika
Sana mötte Jesus i en dröm

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med JesusSanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna... Läs mer »